L’HIVERN CÀLID GENERA MÉS PROCESSIONÀRIA

L’HIVERN CÀLID GENERA MÉS PROCESSIONÀRIA

 

PROCESIONARIA-FACE

L’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols porta un parell de setmanes fent actuacions en arbrats en llocs públics de la ciutat on s’ha detectat processionària. En tenir, almenys fins al moment, un hivern molt càlid, ha proliferat la seva presència. Unes dotze zones han estat tractades, algunes fins i tot on mai abans se n’hi havia detectat, per la calidesa d’aquest hivern.
Ja s’havia fet el tractament preventiu al mes d’octubre, però amb la calidesa d’aquest inusual hivern, la plaga està en el seu punt culminant.
Des de l’Àrea de Serveis, la regidora Laura Aiguaviva explica que des de fa dues setmanes les dues empreses encarregades del manteniment de parcs, jardins i arbrats, treballen amb aquesta situació. Sempre actuen intentant evitar molèsties als veïns. És un procés que requereix el seu temps, perquè primer es tracta d’eliminar les bosses, repassar l’arbrat, veure si han quedat restes. A més, de nit, es ruixa amb un producte químic totalment homologat per a parcs i jardins, per evitar molèsties.
A la zona infantil del carrer Hériz, per fer una protecció extra, s’ha fet un tancat provisional mentre es feien les tasques.
La regidora indica que l’Ajuntament porta un control exhaustiu de les zones dels espais públics on s’ha detectat processionària, i s’hi va actuant a diari. Només s’ha aturat provisionalment en aquest únic episodi de pluja, ja que amb l’aigua de pluja el producte perd la seva eficàcia.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.