La rua de Carnaval de Sant Feliu incorpora dos punts per al ball

La rua de Carnaval de Sant Feliu incorpora dos punts per al ball

 

rua-carnaval

Un total de 63 colles prendran part demà a la rua de Carnaval de Sant Feliu de Guíxols, que començarà a les sis de la tarda al port i que farà el mateix recorregut que en l’edició de l’any passat, és a dir, passarà pel carrer Coloma i pujarà per la carretera de Palamós, els carrers Indústria, Cubíes i Hériz fins la cruïlla de l’avinguda Canàries amb el carrer Camís. Una de les novetats que tindrà aquesta edició és que hi haurà dos punts de ball (un, al carrer Indústria, i el segon, prop del final, davant de la carpa d’autoritats), on les colles podran mostrar la seva coreografia de manera estàtica. La regidora d’Esdeveniments de la Ciutat, Georgina Linares (ERC), ha explicat que aquesta era una de les peticions de l’Associació de Colles de Carnaval de la localitat. La regidora ha afegit que també s’han disposat dos lavabos al llarg del recorregut i dos punts on es repartirà xocolata calenta i brou als participants a la rua.
L’edició anterior de la cercavila del Carnaval ganxó va generar algunes crítiques per part de membres d’algunes colles, que van queixar-se que l’organització de l’esdeveniment -l’Associació de Festes Ganxones i l’Ajuntament- els havia fet desplaçar-se amb presses i els havia impedit lluir el treball que havien fet durant tot l’any preparant la rua. Altres colles també van expressar la seva voluntat de fer un nou recorregut.
Precisament, aquest va ser el detonant d’una polèmica interna de l’organització que va acabar amb la sortida de l’Associació de Festes Ganxones. Si bé la ruta de demà serà la mateixa que la de l’any passat, les colles ja van decidir que el recorregut de la rua del 2017 sigui per la carretera de Girona. De fet, algunes colles ja van proposar baixar aquesta via el 2015, però es va descartar pel risc que suposava per a les carrosses.
No obstant això, posteriorment, les colles amb l’Ajuntament van decidir que l’any que ve el recorregut serà per la carrretera de Girona. L’Associació de Festes Ganxones va manifestar que no estava disposada a assumir cap responsabilitat ja que veu que el recorregut té menys seguretat per als participants i els espectadors. El canvi de traçat està motivat per un informe de l’àrea de Vialitat, que no comparteix Festes Ganxones.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.