Un conductor que va fugir d’un accident pacta 6 mesos de presó

Un conductor que va fugir d’un accident pacta 6 mesos de presó

El conductor que es va donar a la fuga sense ajudar un motorista després de tenir un accident al camí Torre Marata de Maçanet de la Selva, el 23 de setembre del 2012, ha evitat el judici amb jurat popular pactant una condemna de 6 mesos de presó per un delicte d'omissió del deure de socors.

 

 

Abdallah Mahib el Medeghry, un veí de Platja d’Aro que el 23 de setembre del 2012 va fugir sense ajudar un motorista accidentat, va evitar ahir el judici amb jurat popular al qual s’enfrontava mitjançant un pacte a què van arribar les parts. L’acusat va reconèixer els fets i va acceptar sis mesos de presó per un delicte d’omissió del deure de socors. El succés va tenir lloc pels volts de les set de la tarda, a Maçanet de la Selva. Segons va concloure la investigació, l’origen del sinistre no va ser culpa del processat. La víctima circulava amb un ciclomotor pel camí de Torre Marata quan va perdre el control i va caure a l’altura del quilòmetre 1,7. A causa de l’impuls, tant ell com la moto van lliscar per la calçada fins que van envair el sentit contrari i van quedar estesos a terra. En aquell moment, l’acusat, de 61 anys, anava per aquest carril, al volant d’una furgoneta. El Medeghry va manifestar que va intentar esquivar-los, però “li va ser impossible” i hi va acabar impactant. Després de la col·lisió, va marxar sense socórrer la víctima, tot i que era conscient que podia estar ferida greument. No es va aturar per saber quin era el seu estat ni per comprovar si hi havia alguna altra persona a la zona que la pogués auxiliar immediatament. L’home va ser ingressat a l’hospital Trueta de Girona, on va morir dos dies més tard. Els Mossos d’Esquadra van detenir El Medeghry després de trobar el seu vehicle abandonat en un ramal de la C-65, a la sortida de Santa Cristina d’Aro. La furgoneta tenia danys importants a la part frontal i als baixos, que eren compatibles amb el xoc que es va originar.

La vista es va celebrar ahir a l’Audiència de Girona. El fiscal, Víctor Pillado, demanava inicialment divuit mesos de presó per a l’acusat. El veredicte sobre la seva culpabilitat o innocència l’havien d’emetre els membres d’un tribunal popular, si bé es va segellar un pacte entre el fiscal i la lletrada de la defensa. A preguntes de la magistrada, El Medeghry va respondre que estava conforme amb la condemna. Com que no té antecedents, se li va comunicar que no haurà d’ingressar a cap centre penitenciari per complir la pena, amb el condicionant que no delinqueixi durant dos anys.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.