Arxiven la querella contra Giraut per l’obra del Mas Nou

Arxiven la querella contra Giraut per l’obra del Mas Nou

 

Castell-Platja d'Aro. Carrers de la urbanització el Mas Nou - Mas Semís, que s'enfila per les Gavarres. Els veïns hauran de pagar les obres de reurbanització i millora amb quotes urbanístiques

 

La secció tercera de la sala penal de l’Audiència de Girona ha confirmat l’arxivament de la querella que l’Associació de Parcel·listes de les Urbanitzacions del Mas Nou i Mas Semis havia presentat el 2012 contra l’alcalde de Castell-Platja d’Aro, Joan Giraut; el regidor i i exregidor titulars d’Urbanisme, i diversos empresaris, respecte a les obres de reurbanització dels dos sectors. Els querellants, veïns de les dues urbanitzacions, consideraven que el municipi hauria d’assumir els costos dels treballs, a banda que trobaven desmesurat el pressupost de 34,9 milions per a l’execució dels treballs.

La fiscalia superior de Catalunya va demanar el novembre del 2014 el sobreseïment i arxivament de la denúncia, perquè va constatar que la disconformitat dels denunciants se circumscrivia “exclusivament a l’aspecte econòmic” d’haver d’afrontar el cost de les obres per resoldre els dèficits de les urbanitzacions, pendents i agreujats per la falta d’inversió des que es van construir, en la dècada dels setanta. La fiscalia va constatar que les diferències “no tenien rellevància penal” i va instar els veïns afectats a recórrer, en tot cas, a la via del contenciós administratiu.

Els querellants hi van presentar recurs d’alçada, però l’Audiència l’ha desestimat, ja que no hi aprecia dades noves ni objectives que permetin atribuir als querellats conductes penals, més enllà de les “discrepàncies”.

El projecte de reurbanització no s’atura

El tinent d’alcalde d’Acció Territorial de Castell-Platja d’Aro, Josep Maria Solé, explicava ahir que el projecte per acabar les obres pendents de les dues urbanitzacions continua endavant i que el procés de subhasta dels treballs es podria convocar cap a l’estiu vinent. Els tràmits del projecte de reparcel·lació, que es van iniciar el 2012, encara no s’han resolt, però durant tot aquest temps s’han estat ajustant les quotes urbanístiques que hauran de satisfer els prop de 600 parcel·listes afectats per les obres pendents. L’import mitjà de les quotes podria voltar els 40.000 euros, fet que ha motivat l’oposició de part dels afectats. Les obres han de solucionar, a més de l’asfaltatge, dèficits històrics de canalització d’aigua potable, bombeig i desguàs d’aigües pluvials i residuals. Solé no descarta que es puguin afrontar en diversos anys.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.