Sierra de Mías vol apropar postures amb la nova junta del Port d´Aro

Sierra de Mías vol apropar postures amb la nova junta del Port d´Aro

 

port d'aroo

L’empresa Sierra de Mías, concessionària del Port d’Aro de Platja d’Aro a partir del proper 1 d’abril juntament amb el club, està oberta a parlar tot el que faci falta amb la nova junta per arribar a un consens sobre el projecte que s’ha de desenvolupar. Sierra de Mías va presentar-se a la nova concessió del Port d’Aro en una UTE amb el club, una decisió de l’anterior junta que va ser criticada per un grup de socis, els Indignats, que dissabte van guanyar les eleccions i formen la nova junta.
Aquests Indignats no estan d’acord amb el projecte que es va presentar i, entre d’altres aspectes, criticaven que penalitza els socis de la nàutica popular en favor de l’interès econòmic, com a conseqüència de la reducció d’amarratges de sis a vuit metres d’eslora i l’orientació cap a embarcacions més grans. Un representant de Sierra de Mías, Joan Tubella, va explicar ahir que la reducció d’amarratges hi serà de totes formes perquè les embarcacions, com en el cas dels cotxes, han ampliat la seva amplada.
Tubella va afegir que efectivament la nova junta s’oposa al projecte, però no en la seva totalitat, motiu pel qual va manifestar la voluntat de «buscar fórmules perquè el projecte sigui el més adient possible». Tubella va afegir que el projecte executiu ja està en mans de la Generalitat, però no està aprovat. En tot cas, va afirmar que hi ha unes línies generals que s’han de conservar perquè són del projecte que va guanyar el concurs de la concessió, al qual Ports de la Generalitat va atorgar la màxima puntuació (97,20 sobre 100).

Canvis a l’espigó
Tubella, que va concretar que durant el període electoral van estar en contacte amb les dues candidatures però sense posicionar-se per cap de les dues i mantenint-se al marge del procés, va manifestar sobre la bocana que el projecte que han presentat és de «màxims i compleix amb el que demanava la Generalitat: que dissipi l’agitació interna i que tingui amarratges de lloguer». A partir d’aquí, va manifestar, hi ha la possibilitat d’introduir petites modificacions per reduir l’impacte visual, si bé s’ha de tenir en compte que la intervenció amb un espigó més petit comportarà que l’agitació interna no es pugui reduir tant com demanava Ports en el concurs.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.