Obres d’adequació al Museu de la Nina

Obres d’adequació al Museu de la Nina

 

b5ff06a85118369756b7af43e231daf4_L

Tancament temporal de l’equipament durant el 2016

El Museu de la Nina de Castell d’Aro tanca portes durant tot l’any 2016 per fer-hi obres de reforma, ampliació i millora de les seves instal·lacions, en una actuació que l’Ajuntament de Castell-Platja d’Aro realitza conjuntament amb l’adequació de l’edifici de l’antic Casino Castellarenc (1892-1958), situat just a la finca contigua -recuperant la característica sala de ball de doble alçada; i habilitant altres espais polivalents, oficines municipals, ascensor i serveis- i que es destinarà a usos socioculturals.

Un cop enllestides les obres, el museu disposarà de dues plantes d’exposició en el mateix edifici, d’ascensor i de nous serveis; evitant que el fons estigui dividit en edificis separats per pocs metres, però sense comunicació interior i amb manca d’adaptació d’accessibilitat a una planta superior (estances que amb les noves obres esdevindran espai de magatzem i categorització). El museu, va obrir portes l’any 1997 i rep entre 8.000 i 10.000 visitants l’any -per lliure o mitjançant visita guiada- que gaudeixen d’un fons expositiu de 800 peces de totes les èpoques i de tot el món.

Un cop hagin finalitzat les obres també s’hi mostrarà de manera permanent el projecte artístic commemoratiu del seu quinzè aniversari, en que dotze artistes de renom van personalitzar la figura de la nina tradicional catalana La Pepa, en mesures humanes, fins ara instal·lat al Castell de Benedormiens. L’equipament, situat al cor del nucli antic de Castell d’Aro -declarat Bé Cultural d’Interès Nacional- està guardonat amb el segell de Compromís en Qualitat Turística del Baix Empordà.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.