L’Associació de Festes Ganxones no vol organitzar el Carnaval d’enguany

L’Associació de Festes Ganxones no vol organitzar el Carnaval d’enguany

 

DSC00775-325x244

Durant els darrers mesos, l’Ajuntament, la Comissió de Carnaval i representants de les colles estan tenint trobades per tal d’ultimar els detalls que conformaran la Rua de Carnaval d’aquest 2016, que hauria de tenir lloc el divendres 5 de febrer i en el qual tot sembla indicar que el recorregut serà el mateix de l’any passat.

Malgrat tot, en els darrers dies han sortit clares divergències en l’organització que han fet que l’Associació de Festes Ganxones hagi partit peres amb l’Ajuntament, almenys pel que fa a l’organització del Carnaval, trencant així la Comissió de Carnaval que integraven aquestes dues entitats des de fa més de 30 anys.

Tot va començar en una d’aquestes esmentades reunions, en concret la del 24 de novembre, en què la Regidoria d’Esdeveniments de la Ciutat, formada per un membre de cada grup governant -Georgina Linares (ERC), Laura Serrano (PSC) i David Oliveras (TSF)- van convocar l’Associació de Festes per tal de debatre sobre el recorregut de les rues d’aquest any i del 2017, amb motiu d’un informe de l’Àrea de Vialitat de l’Ajuntament i en què, després de les votacions pertinents va sortir guanyadora l’opció de repetir per aquest 2016 el recorregut de l’any passat i pel proper any tornar a l’antic recorregut de baixar la Carretera de Girona.

L’Associació considera que l’informe de l’Àrea de Vialitat està “mancat de rigor” i “no s’ajusta a la realitat” perquè baixar per la carretera de Girona implica inconvenients com ara manca d’espai, impossibilitat de maniobres, afectacions al trànsit rodat, manca d’aparcament i de comerços, talls de carrers, perillositat de la baixada, … i per això van sol·licitar a l’Ajuntament informes de la Policia Local, Mossos d’Esquadra, Protecció Civil, Creu Roja, Àrea de Cultura, Associació de Comerciants i Brigada Municipal. La instància, però, encara no ha estat resposta i com a protesta els membres de l’Associació ja no es van presentar a la següent reunió del dia 9 de desembre.

L’Associació de Festes Ganxones entén que l’Ajuntament “ha tirat pel dret” i denuncia la “total manca de reconeixement a la tasca feta per l’Associació durant tots aquests anys” i que se’ls ha acusat de “manca de transparència en la gestió de l’associació”. “Ens sentim utilitzats com a mà d’obra gratuïta”, asseguren.

Davant aquest menysteniment i la manca de diàleg de l’Ajuntament, l’Associació de Festes Ganxones ha comunicat per instància a l’ajuntament la seva desvinculació total en l’organització del Carnaval d’aquest any.

Podeu veure la instància clicant aquí.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.