Els lladres de coure van robar material valorat en 900.000 €

Els lladres de coure van robar material valorat en 900.000 €

 

einesguardiacivil.jpg

Els set lladres de coure arrestats durant l’operatiu de la Guàrdia Civil i la Gendarmeria el dimarts a Sant Feliu de Guíxols i a França havien sostret material valorat en 900.000 euros en empreses de reciclatge del sud de França, un fet que havia provocat molta alarma en aquesta zona del país veí. Amb aquestes detencions, ambdós cossos policials donen per desmantellat un grup organitzat dedicat al robatori de coure.
Durant l’actuació policial a Sant Feliu i al sud de França, els policies van comissar en els escorcolls en quatre pisos de la població de la Costa Brava i al país gal, documentació relacionada amb els fets investigats, així com eines per a la comissió dels robatoris com ara tenalles, radials, destrals, entre altres.
L’operació, anomenada Cuprós, va començar a desenvolupar-se al setembre, quan la Gendarmeria Francesa mentre investigava molts robatoris en centres de reciclatge situats al sud de França i d’on sostreien grans quantitats de coure van saber que els possibles autors d’aquests robatoris després de cometre els mateixos s’ocultaven en territori Espanyol, concretament a la costa de Girona, per la qual cosa van demanar ajuda a la ?Guàrdia Civil de Girona per procedir a la seva localització.
Els agents de la Guàrdia Civil van començar a investigar amb la col·laboració de la Policia Local de Sant Feliu i van poder comprovar que els possibles autors dels fets denunciats per la Gendarmeria estarien residint en diferents pisos de la localitat. Un cop van confirmar-ho, la Gendarmeria va sol·licitar a les autoritats judicials franceses una comissió rogatòria dirigida a l’Autoritat Judicial Espanyola pels registres i detencions.
Dimarts es va materialitzar amb l’actuació policial i van entrar en quatre pisos de Sant Feliu, on van detenir-hi dues persones i dues més relacionades amb els robatoris. De manera simultània la Gendarmeria Francesa va detenir tres persones en territori francès relacionades amb els fets. Els arrestats que tenien una ordre europea de detenció i entrega emesa per autoritats franceses van ser posats a disposició de l’Audiència Nacional, que els lliurarà a França.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.