Satisfacció a l´Ajuntament de Platja d´Aro pel no de Santi Vila al nou espigó

Satisfacció a l´Ajuntament de Platja d´Aro pel no de Santi Vila al nou espigó

 

XGR017BE002195233.jpg

El rebuig que va manifestar el conseller de Territori i Sostenibilitat Santi Vila a l’espigó que el concessionari del Port d’Aro hi projecta ha estat rebut amb satisfacció per l’Ajuntament de Castell-Platja d’Aro i pel grup de Natura Sterna. El regidor d’Urbanisme, Josep Maria Solé, va manifestar ahir que els preocupava la compatibilització de l’espigó previst amb la conservació dels valors paisatgístics i ambientals de l’espai. D’altra banda, Sierra de Mías SA, una de les empreses que forma part de la UTE?Port d’Aro que té la concessió, va declinar ahir fer declaracions.
Solé va explicar ahir que l’Ajuntament no disposa oficialment del document del projecte del Port d’Aro en el marc de la renovació de la concessió. En tot cas, els promotors l’han presentat a la premsa i contempla la perllongació de l’espigó uns 75 metres. De fet, aquest espigó era present en el projecte que ja va presentar la UTE?Port d’Aro al concurs per obtenir la concessió, i que Ports li va atorgar. No obstant això, Vila va dir aquest dilluns que el trencaones és «inviable» perquè no compliria els requeriments ambientals.
L’ampliació del dic ha motivat l’oposició del grup de Natura Sterna, el president del qual, Jaume Ramot, va manifestar ahir estar «contents» per les paraules de Vila, però que seguiran amb l’elaboració de les al·legacions per si el projecte tirés endavant. Quant a Solé, va exposar que l’alcalde Joan Giraut ja es va adreçar al conseller a mitjans d’octubre per mostrar-li el seu neguit de la conciliació entre els aspectes urbanístics del projecte i la preservació dels valors paisatgístics, ambientals i d’afectació a les platges amb el perllognament de l’espigó.

One Response to "Satisfacció a l´Ajuntament de Platja d´Aro pel no de Santi Vila al nou espigó"

 1. Anna Maria Saludes i Amat   26/11/2015 at 16:16

  Tan de bo, sigui de veres, el que diuen.
  Que per ara no va endavant el projecte d’engrandir el port.

  Però, podem estar tranquils ?
  Per quan de temps encara?
  La febre del ciment no te aturador. Fins i tot ara que encara som a la “crisi” sembla reviscolar.
  De poc poden servir les meves quatre paraules… en front als gran projectes d’especulaciò.
  Però com que ens doneu un espai per dir la nostra. Ho faig ben de gust i amb l’esperança que l’enteniment o el seny que ens hauria de distingir com una de les millors qualitats que ens caracteritzen, prevalgui damunt de totes les males intencions.

  Visca la Costa Brava o la Costa Serena! com li agradava anomenar-la a Joaquim Ruyra.

  Anna Maria Saludes i Amat

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Verificació (no es una màquina) * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada