Girona, plat fort de la cuina

Girona, plat fort de la cuina

 

Girona. FORUM GASTRONOMIC. Jornada Inaugural. Necessitem un fotògraf que s'hi pugui dedicar. Fotos vàries: 11 hores- concurs d'arrossos. Durant tot el matí hi ha un munt de conferències. Parlem quines ens interessen. IMPORTANT: A LES 16 HORES FINS 17.30 ACTE PREMI CUINER DE L'ANY. A la tarda, a les 18 hores, xerrada de Joan Roca.. Girona. FORUM GASTRONOMIC. Jornada Inaugural. Necessitem un fotògraf que s'hi pugui dedicar. Fotos vàries: 11 hores- concurs d'arrossos. Durant tot el matí hi ha un munt de conferències. Parlem quines ens interessen. IMPORTANT: A LES 16 HORES FINS 17  Foto: GLORIA SANCHEZ/ICONNA

 

Estol d’estrelles gastronòmiques i gran afluència de públic. Així va arrencar ahir la cinquena edició del Fòrum Gastronòmic Girona, que s’allargarà fins demà i que ja va permetre veure alguns dels millors cuiners del món en acció, ja fos en algun dels tallers programats o participant en debats i xerrades. Els més de 15.000 metres quadrats que ocupa el fòrum i els 160 expositors presents en aquesta autèntica capital de la gastronomia van permetre que des de primera hora hi hagués “un ambientàs”, com reconeixia Pep Palau, un dels codirectors del fòrum juntament amb Incatis i Von Arend Associats.

En aquesta línia, Palau va subratllar la gran qualitat dels estands dels expositors. “Això demostra que el fòrum juga en la divisió d’honor. Les empreses també hi volen jugar i per això aposten per aquest esdeveniment.” La força de la gastronomia gironina és bàsica per a l’èxit del fòrum i així ho corroborava Palau, que recordava: “Hem escollit d’eslògan Destinació Girona per reivindicar que el teixit professional que hi ha a les comarques gironines en aquest àmbit no existeix enlloc de l’Estat espanyol. El Celler de Can Roca és la nostra catedral i volem que el Fòrum Gastronòmic en formi part.”

L’aposta per la qualitat i pels productes de proximitat, anomenats de quilòmetre zero, va ser un dels mantres més repetits pels ponents en tallers i conferències. En aquesta edició, l’arròs és un dels productes estrella, amb un espai propi on podreu aprendre mil i una maneres de cuinar-lo i on també podreu degustar les propostes culinàries de cinc grans restaurants. Així, els guardonats amb estrelles Michelin Fina Puigdevall i Pere Planagumà, de Les Cols d’Olot i el Mas Torrent, i Quim Casellas, del Casamar de Llafranc, van fer arrossos per explicar-ne alguns secrets, mentre que Marc Gascons, d’Els Tinars de Llagostera, i Albert Sastregener, del Bo.Tic de Corçà, van explicar les propietats dels ous de l’Empordà.

El moment més emotiu d’aquesta primera jornada va arribar abans del mestratge de Joan Roca, amb un homenatge a Pere Bahí, cuiner de La Xicra de Palafrugell, que va morir a principis de mes. I un altre moment culminant va ser l’elecció del cuiner Diego Alías, del restaurant Ca l’Amador de la Josa del Cadí (Alt Urgell), com a Cuiner de l’Any 2015. Els cinc aspirants van fer un plat en directe com a demostració i l’escollit va optar per un clàssic del seu restaurant: les sardines marinades amb mel i mató. Els altres quatre aspirants eren Vicenç Fajardo, de La Plaça de Madremanya; Víctor Gómez, del VidrA de Sant Feliu de Guíxols; Pieter Truyts, del Brots de Poboleda (Priorat), i Ana Merino, del Montbar de Barcelona.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.