LA PAH RECLAMA HABITATGES DE LLOGUER SOCIAL

LA PAH RECLAMA HABITATGES DE LLOGUER SOCIAL

 

600-PAH

La setmana passada es va celebrar la reunió de la Taula pel Dret a l’Habitatge de Sant Feliu de Guíxols amb l’assistència de tècnics d’Habitatge, de Serveis Socials, de Consum, la regidora d’Habitatge i Serveis Socials, el Síndic de Greuges, Càritas, Creu Roja i la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH).
Fonts de la PAH han difós una nota en la qual apunten que “és la segona reunió que se celebra després de la formació del nou consistori i la primera en que ja disposen de la Guia per la aplicació de la ILP (Iniciativa Legislativa Popular)”.
Es tractava principalment de valorar els passos que ha donat el consistori per a l’aplicació de la nova llei. També de conèixer els resultats de les reunions que el consistori havia acordat amb Bankia per arribar a un acord sobre la cessió de pisos buits. No hi ha hagut acord i sobre l’aplicació de la nova llei, el dia 5 de novembre tindrà lloc a la Diputació de Girona un taller sobre els protocols a seguir per a la implantació de la ILP en els municipis de la província. Per tant, encara que la llei ja és d’obligat compliment, algunes administracions encara no han establert els mecanismes necessaris per el seu compliment i, de moment, depèn de la bona voluntat de cada ajuntament el que s’apliqui o no.
En la valoració de la PAH sobre la situació apunten que “si al immens poder que actualment acapara la banca -amb l’ajut dels recursos públics- i a la seva manera tan perversa d’actuar li sumem la lentitud de l’engranatge administratiu, la falta de recursos econòmics i humans per a implantar una llei que van votar tots els partits polítics, doncs costarà molt de veure els efectes reals d’aquesta nova llei. Cal una ferma voluntat política per contrarestar l’immens poder que ha acaparat la banca així com per agilitzar el pesant engranatge de les nostres administracions.
Sant Feliu de Guíxols, una petita ciutat de 20.000 habitants, no disposa de cap vivenda de lloguer social. Els números canten. Esperem poder donar millors notícies aviat”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.