CONFERÈNCIA: VACUNEM? FALSA CIÈNCIA I DANYS REALS

CONFERÈNCIA: VACUNEM? FALSA CIÈNCIA I DANYS REALS

 

600-VACUNES

El proper divendres 30 d’octubre, a les 19.30h a l’Espai de Congressos i Reunions Monestir de Sant Feliu de Guíxols, tindrà lloc la Inauguració del curs 2015-2016 de la Càtedra Martí Casals de Medicina i Salut en l’Àmbit Rural de la UdG i el Museu d’Història-Espai del Metge i de la Salut Rural, amb la conferència “Vacunem? Falsa ciència i danys reals”, a càrrec del Dr. Antoni Trilla (Metge. Cap de Medicina Preventiva de l’Hospital Clínic de Barcelona i Professor de Salut Pública de la Facultat de Medicina de la UB).
A l’acte hi participarà el Sr. Carles Motas i López (Alcalde de l’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols i President de la Comunitat de Municipis per a la gestió de l’Espai del Metge i de la Salut Rural), el Sr. Joaquim M. Puigvert i Solà (Director de la Càtedra Martí Casals de Medicina i Salut en l’Àmbit Rural de la UdG), el Sr. Josep Vilaplana Birba (President del COMG) i el Sr. Joan San (Degà de la Facultat de Medicina de la UdG).
A la conferència es parlarà de cóm les vacunes són una de les mesures més efectives i segures en salut pública. Gràcies a elles cada any s’eviten 3 milions de morts en infants de tot el món. Tot i que la seva utilització està recomanada per organitzacions com la OMS, UNICEF, Creu Roja o MSF i per tots els governs de tots els països del món, encara hi ha controvèrsia al respecte.
Malauradament, la “falsa ciència” que dona peu a aquesta controvèrsia produeix danys reals. Analitzarem un dels exemples més coneguts: la vacuna triple vírica i l’autisme, a partir del frau científic perpetrat per Andrew Wakefield, un dels referents dels moviments contraris a la vacunació. L’entrada és lliure i gratuïta

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.