Santa Cristina refarà el mur de Romanyà per prop de 40.000 €

Santa Cristina refarà el mur de Romanyà per prop de 40.000 €

 

santa-cristina

L’equip de govern de Santa Cristina d’Aro ha aprovat de manera inicial el projecte per refer el mur de contenció i el talús de la plaça de l’església de Sant Martí de Romanyà de la Selva. La paret es va ensorrar el 16 de setembre de l’any passat com a conseqüència de la filtració de les aigües pluvials pel talús i l’actuació per reconstruir-lo serà a mitjans de novembre, preveu l’alcalde, Xavier Sala (ERC), atenent els terminis de tramitació administrativa. L’import d’execució del projecte és de 39.165,28 euros. L’anterior govern liderat per Josep Llensa (CiU) havia dotat una partida de 50.000 euros per refer la paret que subjectava el talús de la plaça.

Sala ha explicat que el passat dia 5 d’octubre la Junta de Govern local va aprovar inicialment el projecte bàsic i executiu per restaurar el mur. Ara, el document estarà a exposició pública per un termini de 30 dies hàbils perquè la gent hi pugui presentar al·legacions. Paral·lelament, l’Ajuntament sol·licitarà a empresaris locals que presentin els seus pressupostos per executar l’obra; d’aquesta manera, quan el projecte quedi aprovat definitivament, el govern podrà fer-ne l’adjudicació. Si es compleixen aquests terminis, Sala creu que a mitjans de novembre l’obra podrà començar i en unes quatre setmanes podria executar-se.

El projecte consisteix a refer el mur, el talús i els serveis que hi passaven i que van quedar malmesos com a conseqüència de l’esllavissada que va fer caure el mur. Aquest darrer es refarà amb part de les pedres que hi havia i van caure i en part amb formigó continu.

Segons va explicar el passat mes d’abril un veí de Romanyà de la Selva, l’ensorrament del mur es va produir el 16 de setembre del 2014 i va cedir com a conseqüència de la filtració de les aigües pluvials. A més de les pedres de la paret que van cedir, del corriment de terres i de les canalitzacions dels serveis que van quedar a l’aire lliure, també es van fer visibles algunes restes òssies humanes. Josep Llensa va explicar el passat més d’abril que aquestes restes humanes provenen del cementiri que hi havia al costat de l’església i que es van col·locar en una fossa comuna que estava a tocar del mur perquè ningú les va reclamar.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.