Identificats 15.500 viatgers en els controls itinerants

Identificats 15.500 viatgers en els controls itinerants

 

POLICÍA NACIONAL. FESTA PATRONAL A L'AEROPORT DE VILOBÍ. CARLES PUIGDEMONT, ALCALDE DE GIRONA, ALS ACTES PER PRIMERA VEGADA

 

Segons Informa El Punt Avui Els controls itinerants que la Policía Nacional munta als contorns de la línia fronterera han inspeccionat, en els primers vuit mesos d’aquest any, 7.000 vehicles i han identificat 15.000 persones. A partir dels controls s’han comissat 20 vehicles, 210 armes blanques i objectes perillosos, una arma de foc, 500.000 euros i 20.000 francs suïssos, i s’han fet 171 aprehensions de drogues i 92 detencions. Són algunes de les dades sobre la feina feta en l’últim any aportades ahir per la Policía Nacional en el decurs dels actes de la seva festa patronal.

En matèria d’estrangeria, en el darrer any, la Policía Nacional ha fet 75 expulsions de les que anomenen “qualificades”, és a dir, deportacions al seu país d’origen de persones que acumulen moltes detencions. En aquesta ocasió, els 75 expulsats acumulaven entre tots 315 causes judicials. En aplicació de la llei d’estrangeria, s’han detingut 585 persones que infringien la llei d’estrangeria, a les quals s’ha obert un expedient d’expulsió.

Pel que fa a l’expedició de documents, en el darrer any les comissaries de les comarques gironines han expedit 87.936 documents d’identitat, 32.190 passaports i 50.000 documents a estrangers. El comissari provincial, Josep Sigrid Juan Ferragut, va indicar que cada dia unes 1.000 persones passen per les oficines de documentació de la Policía Nacional a les comarques de Girona i va aprofitar el seu discurs per tornar a reivindicar més efectius i sobretot personal per a les tasques administratives. Ferragut va fer un repàs a les grans operacions contra el tràfic de drogues, contra el tràfic de persones, contra el terrorisme gihadista, contra la falsificació de marques i contra la pornografia infantil. Però va destacar especialment una actuació humanitària d’una agent de la comissaria de Sant Feliu de Guíxols, que estant fora de servei va salvar la vida a una turista que va tenir un infart i va caure desplomada al carrer. L’actuació de l’agent, però, no va acabar aquí (vegeu El Punt Avui del 27 de setembre), sinó que mentre la víctima va estar hospitalitzada la policia va tenir cura del seu gos i, ara, quan la família ha tornat a Holanda, continua en contacte amb l’agent, que ahir va ser una de les condecorades per serveis meritoris en destinacions anteriors.

El subdelegat del govern, Juan Manuel Sánchez-Bustamante, va remarcar que la policia ha d’afrontar reptes decisius i temps difícils, perquè s’ha passat de la “societat del risc a la societat de la turbulència”, però va remarcar l’important paper que tenen per garantir la seguretat. “No hi ha democràcia ni drets sense seguretat”, va sentenciar. Així mateix, va recordar que la policia continua sent una de les institucions més ben valorades per la ciutadania segons les enquestes fetes a escala estatal.

En l’acte d’ahir, celebrat a les instal·lacions del restaurant El Mirador de Vilobí, es van entregar medalles i felicitacions a agents de la Policía Nacional, a membres d’altres cossos i també a representants de la seguretat privada. Hi va assistir, per primera vegada, l’alcalde de Girona, Carles Puigdemont, i l’alcaldessa de Vilobí d’Onyar, Cristina Mundet.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.