Torre d’observació d’aus al Parc dels Estanys

Torre d’observació d’aus al Parc dels Estanys

 

97e01ec200ffa55bfa3bc0ba309a83fa_L

Complement dels altres punts de guaita i de l’itinerari didàctic

Instal·lació d’una torre circular de sis metres d’alçada i quatre de base amb escala interior de cargol al Parc dels Estanys de Platja d’Aro, que facilita l’observació ornitològica d’alguna de les 250 espècies d’aus que en algun moment de l’any habiten la zona humida o hi fan estada durant les migracions. L’estructura és d’acer amb revestiments de fusta configurada només amb perfils per una millor integració en l’entorn; i esdevé una nova acció de millora del seu entorn, després de la reforestació, ara fa un any, de diversos espais, amb espècies autòctones, per crear-hi zones d’ombres.

El nou mirador s’afegeix als existents, i que són el complement de l’itinerari didàctic i de natura que hi ha en el primer parc urbà de la vila de 150.000 m2, inaugurat el 2012, de gran atractiu ciutadà i turístic, on hi són compatibles la visita pública amb la potenciació de la diversitat biològica de la zona tot recuperant els hàbitats i els ambients naturals originaris, i l’observació d’aus..

D’aquest nou mirador se’n pot gaudir des de finals d’estiu, i qui no l’hagi descobert ho podrà fer, de manera activa, el diumenge 4 d’octubre (10-12 h), en el marc de la celebració del Dia Municipal dels Ocells. De la mà del Grup de Natura Sterna i amb la col·laboració de l’Ajuntament de Castell-Platja d’Aro, es proposen diverses activitats gratuïtes al parc per a totes les edats: visita guiada al parc, observació ornitològica, anellament científic d’ocells i taller naturalista.

El Parc dels Estanys també es va estrenar l’any 2014 també com a espai expositiu a l’aire lliure, acollint mostres escultòriques de gran format. Una iniciativa per eixamplar els seus espais artístics més enllà del Castell de Benedormiens i del Museu de la Nina de Castell d’Aro. De llavors enllà ha acollit instal·lacions d’Emili Armengol, d’Alberto Gómez Ascaso i Jaume Roser. Actualment, i fins al gener de 2016, s’hi poden observar disset obres de Medina-Campeny (pdf).

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Verificació (no es una màquina) * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.