Retenen un empresari en una casa de Platja d’Aro

Retenen un empresari en una casa de Platja d’Aro

 

La Policía Nacional ha detingut a quatre acusats de segrestar a un empresari francès, qui va estar retingut pràcticament durant dos mesos. Al llarg de part del captiveri, van tenir l'home encadenat al subterrani d'una casa de Platja d'Aro.  Foto: Cos Nacional de Policía (CNP)
La Policía Nacional ha detingut a quatre acusats de segrestar a un empresari francès, qui va estar retingut pràcticament durant dos mesos. Al llarg de part del captiveri, van tenir l’home encadenat al subterrani d’una casa de Platja d’Aro.
Foto: Cos Nacional de Policía (CNP)

 

Segons Informa El Punt Avui Una situació d’extrema gravetat és el que ha patit un empresari de nacionalitat francesa que va ser segrestat el 22 de maig i que, durant part del seu captiveri, va estar encadenat al soterrani d’un immoble de Platja d’Aro propietat seva. Tot i que la investigació continua oberta, fonts de la Policía Nacional van informar ahir que va ser alliberat el 13 de juliol, després d’estar retingut pràcticament dos mesos. Va ser capturat per quatre homes que van ser arrestats en un habitatge d’Andalusia, on s’ocultaven. Els acusats tenen edats compreses entre els 45 i els 57 anys, i són també d’origen francès. Els presumptes còmplices es van conèixer mentre estaven ingressats a la presó, on complien llargues condemnes per delictes d’homicidi i atracaments. Durant el temps que el van tenir reclòs, el van obligar a comprar-los diversos béns, cosa que li va ocasionar un important perjudici econòmic, d’1,3 milions d’euros aproximadament.

Van abordar l’apoderat empresari al sud de l’Estat francès. El van portar fins al seu domicili per tal que els entregués les targetes bancàries, roba i diversos dispositius informàtics. Fent ús del vehicle de la víctima, el van traslladar posteriorment a Platja d’Aro i es van allotjar en una casa que el denunciant té en aquest municipi del Baix Empordà. Aquí és on el van tenir encadenat i el van forçar a revelar-los les claus bancàries, a obrir comptes a l’estranger i a efectuar compres per Internet. Entre aquestes operacions, la més destacada va ser l’adquisició d’or a Bèlgica, per valor d’1 milió d’euros.

Després del seu pas per la Costa Brava, es van instal·lar en un pis que va ser llogat pels segrestadors a San Pedro Alcántara, a Màlaga. L’hi van tenir enclaustrat fins al 13 de juliol, quan el van deixar en llibertat. Mentre va durar el malson, el van coaccionar amb la finalitat que els lliurés 100.000 euros cada setmana. El van tenir, a més, controlat en tot moment. Amb l’objectiu que no sortís a la llum que estava segrestat i d’amagar-ho als seus familiars, li retornaven en ocasions el mòbil perquè els enviés missatges o parlés amb ells.

La detenció dels quatre homes va ser duta a terme pels membres del grup especial d’operacions (GEO) del Cuerpo Nacional de Policía (CNP), que va irrompre de matinada a l’immoble de San Pedro Alcántara on es refugiaven. La ràpida intervenció dels agents va impedir que un dels delinqüents tingués temps d’agafar una arma que ocultava a sota del seu llit, en una bossa. Tres dels sospitosos van ser atrapats al pis, mentre que el quart va ser interceptat unes hores més tard, a la rodalia. A l’habitatge hi van comissar, entre altres objectes, un revòlver, una carrabina, una pistola del calibre 7 mil·límetres, tres més que eren simulades, navalles, 56 lingots d’or –valorats en 10.000 euros cadascun–, prismàtics, ordinadors, informació dels comptes i de les propietats que van aconseguir amb el segrest, 440 monedes d’or i 90.000 euros en efectiu.

Assalt en una armeria

La policia els descriu com “delinqüents veterans i perillosos”. Un d’ells, fins i tot, s’havia fugat de la presó on complia cadena perpètua. Tres dies abans del segrest i de l’extorsió a què van sotmetre l’empresari, dos dels acusats van robar en una armeria de la ciutat occitana de Carmauç. Hi van entrar amb el pretext de comprar una escopeta. Van apuntar al dependent amb l’arma i es van escapar. Mentre emprenien la fugida, van ser sorpresos per una patrulla. Van estrangular un agent, a qui van arrabassar la pistola reglamentària. Es va desencadenar un intercanvi de trets entre els atracadors i els policies, un dels quals va rebre un projectil a la cuixa, i un cinquè home va ser arrestat a Tolosa per la seva implicació en l’atracament.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.