GdC-E PROPOSA LA TARIFACIÓ SOCIAL DE LES ORDENANCES FISCALS

GdC-E PROPOSA LA TARIFACIÓ SOCIAL DE LES ORDENANCES FISCALS

 

tarifacio-social-web

Segons Informa Radio Sant Feliu Tal i com indicàvem fa uns dies al web de Ràdio Sant Feliu, Guíxols des del Carrer votava favorablement al punt sobre els ajuts econòmics per l’Impost de Béns Immobles amb un però. I es que el seu regidor, Jordi Lloveras, va deixar  clar que eren insuficients i que el sistema d’adjudicació no era prou just. L’agrupació municipal GdC-E ha fet arribar una nota de premsa als mitjans amb les argumentacions de com hauria de ser una tarifació més justa i social:

L’argument de GDC-E és que el salari mitja amb prou feines arriba als 1000€ al mes i per aquest motiu s’ha de pensar en criteris de renda personal i familiar a l’hora de determinar preus,taxes o impostos. Per aquesta raó aquest grup municipal presentarà una proposta de tarifació social ja que ara les bonificacions i ajuts només es fan a jubilats i a persones en situació d’atur o que perceben el PIRMI, la renda mínima de inserció. A la pràctica aquests ajuts afecten a poques persones i en queden excloses moltes famílies mileuristes o amb contractes precaris de treball, de manera que encara que algú de la família treballi es troben que tampoc arriben a fi de mes. GdC-E vol que aquestes situacions també es tinguin en compte a les ordenances fiscals.

Aquest problema es podria solucionar amb la tarifació social dels impostos que tindria en compte trams bonificats no només amb els criteris d’ara sinó en funció dels ingressos totals de la unitat familiar. La justícia social es veuria beneficiada en alleugerir la càrrega que suporten les famílies més necessitades i s’obtindrien uns impostos més progressius. Tal como va dir Jordi Lloveras al Ple: “La tarifació social no vol dir ingressar menys sinó que vol dir ingressar millor”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.