A l’institut Ridaura falten llibres d’ESO

A l’institut Ridaura falten llibres d’ESO

 

INSTITUT

Segons Informa El Punt Avui les famílies d’alumnes d’ESO de l’institut Ridaura, a Castell d’Aro, s’han trobat enguany amb un dèficit extraordinari de llibres de text reutilitzats, especialment en el cas del quart curs de secundària. El fet que el nombre de lots seria insuficient havia corregut entre molts pares, que en alguns casos han arribat a fer cues de matinada davant les portes del centre educatiu, que dóna servei a estudiants de Castell-Platja d’Aro i Santa Cristina. Amb tot, en el cas del quart curs, només s’han pogut repartir una quarantena de lots entre un centenar d’alumnes, fet que va fer estèril l’espera de moltes famílies.

El malestar s’ha estès entre els pares, sumat a la tensió durant les cues. Els que s’han quedat sense llibres reciclats es queixen que paguen la quota anual a l’AMPA i que ara, de manera sobtada, han de fer front a una despesa imprevista que s’acosta als 300 euros.

La presidenta de l’AMPA, Gemma Vilà, justifica el dèficit de quart pel fet que molts no retornen els llibres quan acaben el curs i pels canvis forçats per la nova llei estatal d’educació (Lomqe). Tot i això, anuncia que les famílies podran recuperar una part dels diners a final de curs, quan l’AMPA els recompri. I estudiaran un sistema per pal·liar les cues.

La regidora cristinenca d’Educació, Sònia Pujol, explicava ahir que ja ha parlat de la problemàtica amb el seu homòleg de Platja d’Aro, Miquel Chamorro. Per Pujol, cal explorar mecanismes perquè els alumnes que acaben quart retornin els llibres, i admetia que el problema “no és nou d’aquest any”. En cas necessari, tampoc no descarta reforçar la dotació per reutilitzar llibres.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Verificació (no es una màquina) * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.