Més de cent socis del Port d’Aro, contra el nou projecte

Més de cent socis del Port d’Aro, contra el nou projecte

 

 

Castell-Platja d'Aro. Vista aèria de la marina Port d'Aro, des de la Conca i Punta Prima
Castell-Platja d’Aro. Vista aèria de la marina Port d’Aro, des de la Conca i Punta Prima
http://www.elpunt.cat
http://www.elpunt.cat

 

Segons Informa El Punt Avui “Mar de fons al Club Nàutic Port d’Aro.” Aquest és el títol d’un document emès pel nodrit grup de socis de l’entitat que s’ha articulat contra el projecte adjudicatari de la concessió per als pròxims 25 anys –a partir del març de l’any vinent–, obra d’una unió temporal d’empreses (UTE) constituïda entre el club i la promotora Sierra de Mías SA. I, alhora, una metàfora del malestar del col·lectiu crític, que ha reunit més de 120 firmes per forçar una assemblea extraordinària. Volen que la junta expliqui detalls com ara la previsió de tarifes futures i la supressió de més de 200 amarradors fins ara destinats a embarcacions de sis metres d’eslora. Els disconformes estimen que ja representen una quarta part de la massa social, per bé que no disposen del cens de socis oficial i la junta no els el facilita escudant-se en la protecció de dades.

Un portaveu del grup de socis que s’oposen al projecte, Rafael Arau, censura que en les assemblees fetes a final de l’any passat sobre el concurs per a la nova concessió, “en comptes de presentar i explicar el projecte i comparar-lo amb el de l’altre grup licitador, es van limitar a desqualificar l’altre projecte i demanar la confiança del soci”, tot assegurant que seria “més econòmic” per als associats que desitgessin renovar els seus drets d’ús. Tampoc, es queixa, els van anunciar els plans de suprimir amarradors de petites eslores, fet que pot perjudicar molts dels socis pioners, defensors de la nàutica popular, en benefici de l’“excloent món del luxe i l’ostentació” de les grans eslores.

Els crítics aspiren a “anul·lar i deixar sense efecte l’actual projecte”, tot i que la direcció de Transports i Mobilitat de la Generalitat ja hi ha donat el vistiplau. Quant al controvertit segon espigó, creuen que tindrà impacte en la zona protegida de punta Prima. Fonts del govern local, per ara, diuen que no coneixen el projecte, però avancen que tindran l’última paraula quan hagin d’aprovar el pla especial i els projectes d’obres.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.