APROVACIÓ DE LES BASES PELS AJUTS A L’IBI

APROVACIÓ DE LES BASES PELS AJUTS A L’IBI

 

ibi-web

Segons Informa Radio Sant Feliu El passat dijous 27 d’agost  en el Ple ordinari es van aprovar les bases reguladores dels ajuts econòmics per a persones amb escassa capacitat econòmica que estiguin gravades per l’Impost sobre Béns Immobles (IBI) amb el vots a favor de totes les forces polítiques a excepció del Mes-Avancem.
En un encreuament de declaracions, algunes dins del debat del Ple i d’altres un cop finalitzat, als micròfons de Ràdio Sant Feliu, cadascun defensava la seva posició en aquets afer.

PERE ALBÓ
El representant del MES va votar en contra pel fet que aquests ajuts no bonificaven als afectats per la revisió cadastral. Una revisió que es va fer en l’anterior mandat, imposada des del Govern Central, el qual afecta impostos com l’IBI i altres tributs fins i tot la Renda, plusvàlues, etc i que pot afectar a un miler de famílies.
El grup MES ha fet arribar una nota de premsa denunciant que durant el mes d’agost l’alcalde a signat 500 decrets amb els rebuts complementaris de l’impost de l’IBI reclamant quotes del 2012. Després de la revalorització que el govern central va dictar el mes de març de 2014, 2500 finques de Sant Feliu de Guíxols han estat afectades. El total de les liquidacions complementaries del 2012, segons càlculs del MES, suma 111.760,46€. Nota de premsa (pdf)

JOAN ALFONS ALBÓ
Declarava que a partir de l’any 2016 serà legal rebaixar l’IBI i que CiU farà una proposta de rebaixa del 10% l’any vinent

JOSEP MELCIOR MUÑOZ
Comentava que les Ordenances Fiscals pel 2016 estan en fase de treball i serà voluntat del Govern que fins allà on sigui possible, es faci algun “retoc” del que és el tipus d’IBI que no té res a veure amb el valor cadastral.

CARLES MOTAS
L’Alcalde responia a Joan Alfons Albó amb la pregunta de “quines rebaixes va aplicar els 4 anys que han estat al govern?”
També responia a Pere Albó dient que “m’estranya aquest acte de civisme, que voti en contra d’una proposta que es va iniciar quan ell era al govern. És un acte que no se si és de curta memòria o de civisme directament. El vot negatiu no s’entén, no l’ha entès ningú”.
En quant a la revisió del cadastre, es referia com “una cosa que l’actual govern s’ha trobat fet i que intentaran posar remei començant per l’aprovació del pressupost”.
Sobre les Bases dels Ajuts per l’IBI, l’alcalde, es queixava que una de les conseqüències de no tenir el pressupost aprovat és l’aprovació del ajuts a finals d’agost quan la data límit per presentar les sol·licituds és el 30 de setembre.

JORDI LLOVERAS
Va votar a favor en aquest punt encara que va manifestar que trobava del tot insuficient els 50.000€ que destina l’Ajuntament a aquests ajuts.
L’aposta del grup Guíxols dels del Carrer – Entesa passa per una tarificació social dels impostos. És a dir fer unes ordenances fiscals més socials. Aquest mètode, segons Lloveras, no vol dir ingressar menys, sinó millor.

L’alcalde Carles Motas ha adreçat als ciutadans una nota informativa amb els principals requisits per poder optar als ajuts, aquí podeu descarregar-la. Recordeu que podeu sol·licitar els ajuts per l’IBI fins el 30 de setembre de 2015.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.