Mobilitzacions pel català a les escoles a tota la demarcació

Centenars d’escoles i entitats de la demarcació s’han adherit al manifest de Somescola.cat –que ahir ja havia aconseguit aplegar prop de 27.000 suports– i a les accions de protesta promogudes per la plataforma en defensa d’una escola catalana de llengua i continguts.

A més de les mocions en favor que el català continuï sent la llengua d’ús vehicular a les aules, que ja han aprovat un bon nombre d’ajuntaments, l’acte central de la campanya de rebuig a la darrera interlocutòria dictada pel TSJC contra el model educatiu català seran el seguit de concentracions que la plataforma ha convocat dilluns (19 h) davant els ajuntaments de totes les viles i ciutats. L’esperit reivindicatiu, però, també es respirarà en l’inici del nou curs a les aules dels centres escolars que han subscrit el manifest, en què professorat, pares i alumnes penjaran cartells amb el lema Per un país de tots, l’escola en català i amb el recordatori de la manifestació de la tarda.

Al marge d’això, els consells escolars i les AMPA de cada centre poden treballar accions paral·leles, com en el cas del CEIP Ardenya de Sant Feliu de Guíxols, on els mestres penjaran una gran pancarta exterior, lluiran adhesius amb el lema i ahir feien gestions per aconseguir una gran senyera de 10 metres de llargada per penjar-la de dalt a baix de l’edifici educatiu.

A les comarques gironines, Somescola.cat ha convocat una enganxada simbòlica d’inici de curs a l’entrada de l’escola Santa Eugènia de Girona (9 h), a la qual assistiran els membres de l’equip educatiu del centre i representants de la plataforma a la demarcació. El col·lectiu agrupa més de trenta entitats cíviques i educatives i va aparèixer a principi d’any arran de les sentències del Tribunal Suprem contra el model lingüístic de les escoles catalanes. (elpunt.com)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.