Les flames cremen i enfonsen tres embarcacions al port de Platja d´Aro

Les flames cremen i enfonsen tres embarcacions al port de Platja d´Aro

 

fotospropies20150820193814

Segons Informa Diari De Girona Un incendi que va declarar-se la matinada d’ahir va calcinar completament tres embarcacions, que es van enfonsar, i en va afectar una altra al port de Platja d’Aro. Les flames van originar-se sobre un quart de cinc de la matinada, a la zona on els vaixells s’endollen al corrent elèctric per carregar les bateries. Un dels iots va incendiar-se i les flames van afectar ràpidament els altres dos. «Suposem que l’origen ha estat un curtcircuit», va manifestar el sergent cap de Bombers de Calonge, Josep Garcia. Les flames van ser sufocades del tot poc després de les sis de la matinada. A més, van posar-se barreres de contenció per evitar que el fuel vessat -uns 2.000 litres- s’escapés a mar.

L’incendi va començar sobre un quart de cinc de la matinada. Només per fer-se’n una idea de l’espectacularitat de les flames, el 112 va rebre a aquella hora fins a dotze trucades que alertaven del foc.

L’incendi va declarar-se a la zona del port d’Aro on els vaixells carreguen les bateries durant la nit, situat a prop del carrer Punta Prima. «Suposem que la causa ha estat un curtcircuit, però caldrà acabar-ho d’estudiar», va comentar Garcia, que va afegir que, en els casos d’embarcacions que es troben a port, és molt fàcil que el foc es propagui a les del costat: «Les flames salten i hi ha molt material combustible que pot produir una reacció en cadena».

Fins a vuit dotacions dels Bombers i una altra del Grup d’Actuacions Especials (GRAE) Subaquàtics van mobilitzar-se per anar a l’incendi. Quan van arribar, i amb l’ajuda del personal del port d’Aro i Salvament Marítim, van separar les embarcacions en flames de la resta per evitar la propagació del foc i, acte seguit, apagar-lo.

En paral·lel a l’extinció de les flames, també es va instal·lar barreres de contenció i mantes d’absorció per contenir la fuita de combustible. «Suposem que els vaixells portaven uns 4.000 litres, dels quals 2.000 han anat a parar a l’aigua», va concretar Garcia. De totes maneres, van quedar continguts dins les barreres i no es veia perill de contaminació del mar (ni tampoc que arribés a la platja).

Com a mesura preventiva, Protecció Civil va activar en fase de prealerta el pla especial d’emergències per contaminació accidental de les aigües marines (el Camcat). Ahir al vespre, els pèrits i bussejadors seguien estudiant la situació i la manera de reflotar les embarcacions enfonsades. Com que estan en una zona de fàcil accés i no superen els 12 metres d’eslora, l’operació no es preveu complicada. A més, si es vessa combustible, quedarà contingut dins les barreres que s’han instal·lat a l’aigua.

Tot i que no hi va haver cap ferit per l’incendi, com a mesura de precaució una ambulància del Sistema d’Emergències Mèdiques es va desplaçar fins al port. Des que es va declarar l’incendi, el Centre de Coordinació Operativa de Catalunya-CECAT de Protecció Civil de la Generalitat va estar en contacte permanent amb els responsables del port d’Aro i Ports de la Generalitat, amb l’Ajuntament de Castell-Platja d’Aro a través de la Policia Local i els cossos d’emergència que actuaven. A més, es va informar dels fets a l’Agència Catalana de l’Aigua.

En l’incendi hi van treballar Bombers de la Generalitat, Salvament Marítim, Mossos d’Esquadra, SEM, Policia Local de Castell-Platja d’Aro i el personal del Club Nàutic Port d’Aro.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.