Millora de l’accessibilitat a les platges

Millora de l’accessibilitat a les platges

 

b1678c7578ec937ca9cc2c4475a09afc_L

S’han incorporat cadires amfíbies, passeres i línies de vida

Les platges de la façana marítima de Platja d’Aro, consoliden i milloren aquest estiu les mesures d’accessibilitat que faciliten i garanteixen l’accés a la platja i al bany a les persones amb situació de mobilitat reduïda, en el marc del programa Fem Platja! de la regidoria de Serveis. Enguany s’han incorporat sis Línies de vida -dues més que l’estiu 2014, davant de tots els llocs de socors, un sistema de cordes a una alçada màxima de 1’40 metre, que faciliten l’entrada i sortida de l’aigua. També hi ha a les platges 18 passeres a la sorra (una més que ara fa un any), i es disposa de sis cadires amfíbies -una per a cada punt de socors i una per a la torre de vigilància-, i de diversos jocs de crosses amfíbies. Alhora, hi ha plataformes adaptades tant a les dutxes i com als rentapeus de la Platja Gran.

També hi ha dos mòduls de serveis públics adaptats (Passeig Marítim–C/ Miramar i davant Escola de Vela), i a més a més les dues guinguetes de restauració de Sa Conca i la situada a la zona de Cavall Bernat de la Platja Gran, disposen de serveis adaptats de caràcter públic per a persones amb mobilitat reduïda, que poden accedir-hi lliurament. Per a questes persones també hi ha aparcaments reservats en els principals carrers propers a les platges. Els membres del servei de salvament i socorrisme a les platges del municipi, format per un equip de 23 persones de Pro-Activa Salvaments Aquàtics, s’encarreguen de l’assistència a les persones que ho necessitin.

El programa Fem Platja! desenvolupa una tasca integral que va més enllà de la gestió de la neteja de la façana marítima, per integrar-hi també aspectes de qualitat, informació i seguretat, i mobilitza de manera permanent i diària un equip humà de 48 persones d’àmbits diversos -salvament i socorrisme, seguretat pública, informació o manteniment-, i un pressupost de 725.000 euros. El treball per aconseguir els màxims estàndards de qualitat és un dels seus principals objectius; i així Sa Conca, la Platja Gran, i Cala Rovira (i també l’espai de gestió privada, Port d’Aro) estan guardonades amb la Bandera Blava que concedeix la Fundació Europea d’Educació Ambiental (FEEE); alhora que també obtenen el certificat Pla de Qualitat en Destí del Baix Empordà. Simultàniament, les dues primeres també llueixen el distintiu Q de Qualitat Turística que concedeix el Ministeri d’Indústria, Energia i Turisme, i el Camí de Ronda de S’Agaró el distintiu Itinerari Blau.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.