Avança la construcció de la nova escola de Castell d´Aro

Avança la construcció de la nova escola de Castell d´Aro

 

VGR018BE001204526.jpg

Segons Informa Diari De Girona Les obres de la nova escola de Castell d’Aro continuen avançant amb un sistema d’edificació industrialitzada i modular, sistema molt més àgil que el tradicional, amb l’objectiu de poder començar l’activitat docent aquest curs 2015-2016, va informar ahir l’Ajuntament. Disposarà de 2.328 m2 amb 1.296 m2 d’espais exteriors amb capacitat per a 225 infants. També utilitzarà el menjador de l’Institut Ridaura, que té just al costat i que no té ús al centre de secundària, per als infants que hi dinin. Hi accediran per una passera que connectarà els dos equipaments.
La construcció de l’escola ha tirat endavant gràcies al conveni aprovat entre l’Ajuntament de Castell-Platja d’Aro i el Departament d’Ensenyament, que preveu que el consistori aporti el 50% del cost de construcció, de 3.664.451 euros. El finançament és en sistema d’arrendament amb opció de compra durant 60 mesos, amb quotes de 61.074 euros: les 30 primeres les assumeix l’Ajuntament, i les 30 darreres la Generalitat de Catalunya.
Durant l’arrendament l’empresa adjudicatària es fa càrrec del manteniment de l’edifici, tot i que la conservació i la vigilància corresponen al consistori, que un cop passats els 60 mesos, també n’assumirà el manteniment. Quan estigui en ple funcionament, Ensenyament desafectarà l’actual edifici de l’escola i l’Ajuntament recuperarà d’una banda, l’espai de la plaça Poeta Sitjar cedit com a pati per compensar la instal·lació de mòduls prefabricats i, de l’altra, reformarà l’edifici com a nou Centre Cívic i Punt de Lectura de Castell d’Aro. Alhora permetrà construir a la mateixa parcel·la l’ampliació de l’actual Llar d’Infants Municipal, situada just a l’edifici contigu.
D’altra banda, ja han acabat els treballs d’urbanització dels vials de servei a l’entorn del terreny on es fa la nova escola. L’Ajuntament hi ha invertit 635.000 euros, condicionant 4.600 m2 a l’entorn de dos carrers generant, alhora, 106 noves places d’aparcament.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.