L’Ajuntament distingeix la fidelitat d’un matrimoni francès que fa 55 anys que estiueja a Sant Feliu de Guíxols

L’Ajuntament distingeix la fidelitat d’un matrimoni francès que fa 55 anys que estiueja a Sant Feliu de Guíxols

 

20150730_124012(0)

L’alcalde de Sant Feliu de Guíxols, Carles Motas, ha premiat aquest dijous la fidelitat d’un matrimoni francès-català, que fa 55 anys que passa les vacances a la nostra ciutat. La Nora Segú i en Pierre Lefevre són un matrimoni francès que fa 55 anys passen les seves vacances a Sant Feliu de Guíxols. El matrimoni, acompanyat d’un dels fills i néts, ha rebut de mans de l’alcalde un llibre de la Costa Brava en 3D, una il.lustració i altres obsequis.
L’exalcalde de Sant Feliu de Guíxols, Antoni Juanals, i la seva esposa Àngels Figueras, han estat presents també en l’acte de reconeixement.
La Nora es filla d’uns emigrants catalans que, abans de la Guerra Civil es van desplaçar a França ja que degut a la situació política a Catalunya l’àmbit laboral era molt precari i la seva passió per la musica els va fer decidir anar-se’n a aquell país.
A Catalunya hi resta la major part de la família paterna i materna amb la que seguien mantenint contacte al llarg dels anys.
Arribat l’any 1960, demanen a en Cosme, un germà del seu pare, si els podia trobar un habitatge per llogar a la Costa Brava. Troben inicialment de lloguer unes habitacions, per a ells i els seus fills Emmanuel i Jean Frederic. Posteriorment, durant uns anys el pares de la Nora, Arseni i Aurora, passarien les vacances al pis superior. Més endavant, junt amb uns altres amics que s’hostatjaven a l’Hostal Rovira del carrer Guifré, en Paul i la Geneviève, i Jean i Pîerrette, lloguen un habitatge de dos plantes al mateix carrer Guifré, finalment des de ja fa uns anys passen les vacances als apartaments Gasela.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.