Franges de protecció contra els incendis

Franges de protecció contra els incendis

 

d59d2c2b289c88ea3883733aab2dc8de_L

Intervenció a les urbanitzacions i zones verdes del municipi

L’Ajuntament de Castell–Platja d’Aro ha enllestit els treballs de manteniment de les franges de 25 metres de protecció davant possibles incendis forestals a 13 urbanitzacions sense continuïtat amb la trama urbana i a altres zones del municipi. La intervenció s’amplia de 60’45 hectàrees els anys anteriors fins a 118’83 enguany, afegint-hi també les zones verdes municipals (58’30 hectàrees). La tasca, desenvolupada d’abril a juny abans d’iniciar-se el període de màxim risc d’incendi. Amb un pressupost de 77.384 euros, els treballs compten amb una subvenció de 20.610 euros del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural.

La intervenció s’ha executat a les nou urbanitzacions delimitades en el plànol aprovat pel consistori el febrer de 2004: Mas Ros, Mont d’Aro–Los Pinos, Xicu Moner, Les Suredes, Puig Romaní, Cim d’Aro, Mas Nou-Mas Semí, Can Manel, i Vilar d’Aro. Complementàriament, malgrat no estar-hi incloses, també es fa la mateixa intervenció en altres zones urbanes amb contacte directe amb massa forestal: Politur, Urbanització Dalmau, La Gramoia del Puig i Castell d’Aro.

En tots aquests espais s’hi obre o s’hi manté una franja tallant tot el sotabosc i els arbres per evitar la continuïtat vegetal tant horitzontal (entre capçades) com vertical (entre arbustos i arbres). D’acord amb els criteris marcats per la Generalitat de Catalunya, les restes vegetals més petites es trituren i la fusta amb un diàmetre superior a 10 cm s’apilona perquè el propietari en pugui fer ús. Aquests treballs es van realitzar per primera vegada el 2007, i se n’ha fet manteniment cada dos anys i ara s’actualitzen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.