Sant Feliu acull el primer camp de treball per a joves a les Vies Braves

Sant Feliu acull el primer camp de treball per a joves a les Vies Braves

 

MGR020BE003.jpg

Segons Informa Diari De Girona Sant Feliu de Guíxols acull des de la setmana passada el primer camp de treball a les Vies Braves de la Costa Brava. La iniciativa, promoguda per l’entitat mediambiental Xatrac, amb el suport de les Vies Braves, busca oferir a 16 joves d’entre 14 i 16 anys l’oportunitat de descobrir el fons marí durant dues setmanes. A partir del 16 de juliol Llançà acollirà el segon torn d’aquest projecte, les inscripcions seguiran obertes fins al 10 de Juliol.

Durant dues setmanes els participants es convertiran en experts del medi marí i aprendran a conservar i difondre la riquesa del fons marí de la Costa Brava. A més, els 16 nois i noies que formen part d’aquest primer torn conviuen plegats, fomentant la cooperació i el desenvolupament personal.

En aquest cas, Xatrac proporciona als participants el material necessari per a l’snorkel, així com la formació i les eines necessàries perquè els joves aprenguin les característiques bàsiques del fons marí i prenguin consciència de la necessitat de conservar-lo. Els joves crearan un catàleg d’espècies amb fotografies submarines que fan ells mateixos. També elaboren un bloc online, fan difusió de la riquesa de la Costa Brava a peu de platja i utilitzant les xarxes socials, organitzaran una jornada de neteja submarina i seguiran jornades de formació. A més, participaran en activitats de lleure.

En un comunicat, l’impulsor de les Vies Braves, el nedador d’aigües obertes Miquel Sunyer, va explicar que «ens fa molta il·lusió donar suport a Xatrac en aquest camp de treball perquè un dels nostres objectius principals és fomentar les actituds respectuoses cap al nostre entorn natural i ajudar a preservar el fons marí». En aquest sentit, va destacar que «la vessant educativa del projecte per a nosaltres és molt important perquè fins que no t’endinses en el fons marí i t’adones de la seva fragilitat no ets conscient de tot allò que pots fer per a preservar-lo».

El nom d’aquest camp de treball és «14.000 metres de viatge submarí» i, expliquen, fa referència als primers 14 quilòmetres de Vies Braves que es van obrir a la Costa Brava l’any passat i que aquest estiu s’han ampliat a més de 20 quilòmetres. El camp de treball es fa en aquesta primera edició a Sant Feliu de Guíxols i Llançà, amb l’objectiu d’ampliar-lo a més poblacions a partir de l’any que ve.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.