PRIMERES DECLARACIONS DE CARLES MOTAS

PRIMERES DECLARACIONS DE CARLES MOTAS

 

600-MOTAS

Segons Informa Radio Sant Feliu Dijous varem convidar a l’alcalde Carles Motas a la nostra emissora per tal de disposar de les primeres informacions sobre l’aterratge del nou govern en el consistori.
Sobre la ja comentada estructuració de la gestió en tres grans àrees, es considera que, a més de permetre un treball transversal, facilita la coordinació de tots els regidors,  s’estalvia la duplicitat d’esforços i els regidors de cada àrea tindran coneixement del funcionament de la resta.
A la pregunta de quina diferència trobarà el ciutadà respecte a l’anterior govern, Motas responia que la raó d’aquesta estructura és precisament per intentar donar una atenció solvent, de proximitat i de resposta ràpida a les necessitats de les persones, sense que els assumptes s’eternitzin a causa de la burocràcia. També va matisar que els ciutadans, quan fan peticions, han d’entendre que no es pot dir que sí a tot ni a tothom ja que s’estan trobant amb un munt de demandes de ciutadans que tenien qüestions emparaulades que intentaran ordenar, valorar i atendre.
Referíem a l’actual alcalde una de les frases de campanya com que “Sant Feliu ha d’arribar a ser una ciutat d’excel·lència” i ens comentava que, sovint, els de casa no apreciem les potencialitats reals que té Sant Feliu en tots els aspectes però que, abans, ha de passar per seu una ciutat normal, que vol dir  que, abans de tot, els ciutadans han de tenir totes les seves necessitats bàsiques cobertes, poder fer una planificació educativa per a tots els infants, atendre a la gent gran com cal i que el pas següent és arribar a ser una ciutat d’excel·lència perquè es disposa dels elements i de les eines per aconseguir-ho.
El gran problema és el pressupost, que no es va estar a temps d’aprovar-lo definitivament abans del final de la passada  legislatura, que es troba bloquejat per una al·legació de CCOO perquè “no s’ajusta als tràmits de la Llei Reguladora d’Hisendes Locals; i que no s’ha comptat amb els representants sindicals per a la confecció dels comptes”. En el rerefons també hi ha la controvertida regularització dels llocs de treball que el govern considerava equitativa i el sindicat esbiaixada en casos concrets.
També es va plantejar el futur d’algun dels projectes engegats com el de la construcció de l’IES a la ronda o l’aparcament soterrat entre altres. Quant a aquests dos, va comentar que s’està d’acord amb la necessitat tant d’aparcament com d’un nou institut  però que també cal contemplar tant emplaçaments com la qüestió del finançament que afecten directament a l’economia local.
En referència a les relacions amb l’oposició va venir a dir que el diàleg i el consens estan servits, que s’estan realitzant trobades amb la resta de formacions per lliurar en mà el Cartipàs abans d’un Ple que es convocarà per a aquesta mateixa setmana.
I respecte als components dels grups que conformen l’equip de govern, assegura que projecten il·lusió i moltes ganes de tirar Sant Feliu endavant.
Podeu escoltar tot el programa a l’apartat “A la carta” del nostre web: www.rsf.fm

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.