ANIVERSARI DE LA COOPERATIVA LA MANDUCA

ANIVERSARI DE LA COOPERATIVA LA MANDUCA

 

600-MANDUCA

Segons Informa Radio Sant Feliu Com ja havíem avançat en un anterior post, ara fa deu anys va néixer la cooperativa de consumidors ecològics La Manduca, que agrupa persones de Sant Feliu i també d’altres municipis propers, Llagostera, Calonge, Palafrugell i l’entorn de la Vall d’Aro.
Es una organització autogestionada on cada persona fa alguna de les feines necessàries pel seu funcionament: compres, gestió econòmica, atenció a la venda, organització… Actualment hi ha una cinquantena de famílies associades que, cada setmana es poden acostar al local social per fer les seves compres de productes frescos i elaborats. La verdura i la fruita provenen bàsicament de la Xarxeta, una organització de productors ecològics que cobreix el territori català. En el cas de La Manduca la majoria de productes frescos tenen origen en les dues comarques empordaneses.
Cada setmana hi ha una oferta d’aquests productes que s’envia el dimecres per correu electrònic i fins el diumenge al vespre es poden fer les comandes que calguin a cada família. Altres productes com ara carn i embotits es fan de manera més espaiada i un cop l’any es compra l’oli ecològic a traves de Ecoconsum, una cooperativa que agrupa a la majoria d’organitzacions semblants a La Manduca de tot el territori català.
Per celebrar aquest deu anys de funcionament La Manduca s’instal·larà el dissabte 6 de juny a la plaça del Puig, coincidint amb el mercat de productes ecològics que s’hi fa cada mes.  Engràcia Valls, enginyera tècnica agrícola farà un taller d’hort urbà obert a tothom entre les 11 i les 12 del matí. A continuació Carles Molinero, inspector de Consell Català de la Producció Agrària Ecològica, farà una xerrada amb el títol “Com s’identifica un producte ecològic” i a continuació hi haurà una arrossada per a tothom que hagi adquirit el corresponen tiquet als comerços de la zona: carnisseria Auger, Forn de pa Dubé o a la mateixa cooperativa. També es venen a El Sol Negre, al carrer Maragall/Girona.
La jornada estarà acompanyada per la música en directe de Carme and The Pinks i a la tarda es farà l’assemblea anual pels socis de la cooperativa als locals dels safareigs.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.