Platja d’Aro vol reobrir el camí de ronda amb escales

Platja d’Aro vol reobrir el camí de ronda amb escales

 

Platja d'Aro. Cala Canyers. Camí de ronda tallat per esllavissades des de la nevada de 2010, tram pendent de reobrir entre la Cala del Pi i la Cala Belladona
Platja d’Aro. Cala Canyers. Camí de ronda tallat per esllavissades des de la nevada de 2010, tram pendent de reobrir entre la Cala del Pi i la Cala Belladona

 

Segons Informa El Punt Avui Responsables de Costes a la demarcació i de l’Ajuntament de Castell-Platja d’Aro es reuniran dimarts per revisar el traçat que hauria de seguir la passera metàl·lica per salvar el tram esllavissat del camí de ronda a la cala Canyers. Però el tinent d’alcalde d’Urbanisme, Josep Maria Solé, avança que la prioritat de la trobada és acordar una solució perquè tot el recorregut que arrenca de la cala del Pi tingui continuïtat aquest estiu fins a Belladona i la Torre Valentina de Calonge.

Solé dóna per fet que la construcció de la passera rectificada arran del talús esllavissat és inviable en tres setmanes. Operaris contractats per Costes havien començat a excavar els fonaments dels pilars al mig de la cala, però el consistori va demanar l’aturada de les obres a principi de setmana per l’impacte que havien denunciat diversos veïns.

Així, doncs, la prioritat ara mateix és obtenir permís del servei ministerial per executar en pocs dies dos trams de graons que davallin des dels dos extrems del tram transitable del camí fins a la platja. Les escales ja estaven previstes en els plans del consistori i, malgrat que els mesos d’hivern no es preveuen com una solució segura, servirien per reobrir el traçat i ajornar la construcció de la passera, com a mínim, fins a la temporada de tardor.

ICV medita dur Costes a la fiscalia

L’execució dels forats de fonamentació al mig de la platja ha indignat el portaveu d’ICV-EUiA al consistori, Pedro Torres, que ha demanat consultar tota la documentació de l’expedient del camí de ronda per avaluar si hi podria haver algun delicte mediambiental. Torres critica que Costes hagi tirat pel dret i iniciat sense permís ni comunicació formal unes obres que no s’ajustaven al projecte.

Solé treia ferro a la situació, i argumenta que l’administració estatal no necessita permís municipal per a obres en terrenys de la seva titularitat, com ara el domini maritimoterrestre o la construcció d’infraestructures en sòl expropiat. Tot i això, admet no haver vist el projecte original.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.