Sant Feliu estableix prioritària la vigilància dels accessos a escoles

Sant Feliu estableix prioritària la vigilància dels accessos a escoles

 

MGR026BE002192003.jpg

Segons Informa Diari De Girona L’alcalde de Sant Feliu de Guíxols, Joan Alfons Albó (CiU), va reunir-se ahir amb els comandaments de la Policia Local per comunicar-los que el control de les entrades i sortides dels centres educatius del municipi són prioritàries i passen per sobre de qualsevol altra tasca, en una mesura per evitar que es torni a produir un atropellament com el de dijous passat a l’avinguda Balears, quan un menor va morir en un punt on normalment hi ha un agent. Per aconseguir que els agents hi siguin, el cos municipal comptarà amb la col·laboració dels Mossos d’Esquadra, que destinarà una patrulla al municipi en aquests horaris perquè cobreixi les emergències que puguin sorgir com, per exemple, va passar divendres passat al migdia, quan l’agent destinat al control del pas de vianants proper a l’escola Baldiri i Reixach va haver de deixar-lo per atendre un parell d’accidents, va concretar ahir el batlle.

Joan Alfons Albó va dir que hi ha cinc centres educatius que han de tenir control policial quan els alumnes hi entren o en surten: l’Ardenya, el Baldiri i Reixach, el Gaziel i els dos instituts d’educació secundària. El batlle va afegir que és una tasca que pot fer un agent a cada lloc i que requereix ser-hi quatre cops al dia durant una mitja hora.

L’alcalde ha explicat que la col·laboració dels Mossos d’Esquadra serà temporal mentre l’Ajuntament tanca un procés selectiu que suposarà la incorporació de cinc agents interins de llarga durada per cobrir baixes (l’Ajuntament no pot convocar la plaça perquè està enmig d’una pla econòmic i financer, si bé Albó ha concretat que no vol dir que l’administració estigui malament econòmicament). Arran d’aquest pla econòmic, l’Ajuntament està pendent que el Departament d’Economia aprovi la contractació de cinc agents interins més en places de nova creació.

Dissabte, l’alcalde es va reunir amb l’AMPA del Baldiri i Reixach, veïns de la zona, Policia Local i Protecció Civil. D’aquella trobada, va concretar Joan Alfons Albó, es va decidir que es posaran unes tanques a les voreres per obligar a creuar pel pas de vianants de l’avinguda Balears. Aquest pas de zebra s’elevarà i es posarà un semàfor intermitent, ja que els caps de setmana també és molt freqüentat per menors.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.