Les cambres de Sant Feliu i Palamós inicien un procés de fusió amb vista al 2016

Les cambres de Sant Feliu i Palamós inicien un procés de fusió amb vista al 2016

 

http://www.elpunt.cat
http://www.elpunt.cat

Segons Informa El Punt Avui Els plens de les cambres de comerç de Sant Feliu de Guíxols i Palamós han aprovat, respectivament, un document d’intencions per abordar la primera fusió de cambres en el panorama català. Els dos organismes patronals han acordat que el Departament d’Empresa i Ocupació de la Generalitat tuteli el procés d’integració, d’acord amb la nova llei de cambres, en tràmit al Parlament, i amb la vista posada a les pròximes eleccions camerals del 2016, que serviran per renovar els òrgans de govern que han regit les cambres els últims quatre anys.

El president de la cambra palamosina, Xavier Ribera, avançava que “el full de ruta ja s’ha acordat i els plens i òrgans executius de les dues cambres faran a partir d’ara reunions conjuntes”. El seu homòleg guixolenc, Joan Puig, explicava que amb la fusió, a més de retallar costos, podran arribar a incrementar els serveis actuals.

D’acord amb el comunicat que van fer públic ahir, ara el Departament d’Empresa i Ocupació hauria d’elevar al govern de la Generalitat l’aprovació de l’expedient de fusió perquè dicti les normes de funcionament durant al període transitori previ a les eleccions, ja com una sola institució, en què, a més dels òrgans de govern, hi haurà un únic pressupost consolidat.

Continuïtat de les seus

Pel que fa a les dues seus actuals, a Sant Feliu i Palamós, un estudi sobre la viabilitat de les dues cambres fusionades preveu que el personal de cada dependència s’especialitzi en determinades funcions. L’estudi destaca “la gran complementarietat i l’elevat grau d’integració” que ja tenen en l’actualitat i el fet que la fusió garanteix el futur de les dues institucions i “millora els mitjans disponibles”.

LES FRASES

Són dues cambres complementàries amb un teixit empresarial similar. Això fa que sigui una fusió fàcil
Xavier Ribera
PRESIDENT DE LA CAMBRA DE COMERÇ DE PALAMÓS
Creiem que la fusió és el millor per al territori: reduir els costos i mantenir o incrementar serveis
Joan Puig
PRESIDENT DE LA CAMBRA DE COMERÇ DE SANT FELIU DE GUÍXOLS

La nova marca: Costa Brava o Baix Empordà

Amb la crisi, la supressió del recurs cameral i el primer esborrany de la llei estatal de cambres, es va començar a parlar de fusions dels ens com a millor mecanisme per garantir-ne la supervivència. Les rivalitats i fortes identitats territorials han dificultat acords, però, en el cas de les dues petites cambres baix-empordaneses, la cooperació ha estat la via a seguir. La nova marca, ara, sembla el gran escull. En les travesses, Cambra de la Costa Brava, del Baix Empordà, o bé l’agregació de Sant Feliu i Palamós.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.