L´alcalde destinarà el cos de Protecció Civil a cobrir els passos de vianants

L´alcalde destinarà el cos de Protecció Civil a cobrir els passos de vianants

 

SGR030BE001194850.jpg

Segons Informa Diari De Girona Dues concentracions van tenir lloc ahir en el punt de l’atropellament mortal d’un menor de nou anys el dijous.La concentració del matí va sorgir de manera espontània i els pares d’alumnes van tallar la via per exigir la presència d’agents a l’entrada i sortida dels infants de l’escola Baldiri i Reixach.A la tarda, l’escola va recordar el menor, alumne del centre, en la confluència de l’avinguda Balears amb la plaça Ceuta. L’alcalde, Joan Alfons Albó, hi va assistir i es va comprometre a solucionar la manca d’agents als passos de vianants d’accessos a les escoles.

La indignació de pares i mares d’alumnes de l’escola Baldiri i Reixach de Sant Feliu de Guíxols va brotar ahir al migdia, 24 hores després de l’atropellament que va costar la vida a un alumne del centre de nou anys. La crispació va ser motivada perquè en el punt on es va produir l’accident mortal no hi havia cap agent de la Policia Local regulant el trànsit quan els escolars van sortir del col·legi. Un dia abans, a la confluència de l’avinguda Balears amb la plaça de Ceuta, un tot terreny havia atropellat el nen. En aquell moment no hi havia cap presència policial regulant el trànsit, malgrat que normalment hi és, va explicar el mateix dijous el batlle, Joan Alfons Albó. Arran del tràgic succés, Albó va manifestar que volia esbrinar on era l’agent que havia de fer-se càrrec del pas de vianants que hi ha just abans de la rotonda, i ahir va concretar que seguia amb els seus esbrinaments. La Policia Local també seguia ahir amb l’elaboració de l’atestat de l’accident.
A la tarda, el centre va recordar l’infant amb la presència d’Albó, que va comprometre’s davant dels pares i professors a aplicar un sistema nou que cobreixi els passos de vianants a l’entrada i sortida de les escoles del municipi. Aquesta mesura passa per destinar-hi agents de la Policia Local, però també membres de Protecció Civil perquè els principals accessos als centres escolars quedin controlats. En aquest sentit, va recordar que en molts països europeus aquesta tasca la realitzen voluntaris. Avui al matí tindrà una reunió amb els diferents cossos per ?establir el protocol d’aquest sistema.
Albó va comentar que el punt on es va produir l’accident “és el més important per volum de persones que creuen i el de vehicles que hi circulen”. Quant a l’absència de l’agent a la sortida dels escolars ahir al migdia, el batlle va concretar que s’havia hagut de dirigir al servei d’un accident d’una moto amb un ferit de consideració greu. Precisament, va manifestar el batlle, la voluntat de la incorporació de Protecció Civil és cobrir tots els passos de vianants, també quan hi hagi altres serveis que requereixen la presència de la Policia Local.
Quant al comiat religiós de l’infant, Joan Alfons Albó va comentar que molt probablement l’Ajuntament posarà a disposició de la comunitat musulmana un equipament municipal ja que la mesquita no té prou capacitat.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.