Les càmeres de Platja d´Aro rebaixen un 30% els delictes comesos el 2015

Les càmeres de Platja d´Aro rebaixen un 30% els delictes comesos el 2015

 

cameres-platja

Segons Informa Diari De Girona Tenen visió circular, graven les 24 hores, incorporen lectors de matrícules i estan repartides arreu de Platja d’Aro. Tant als llocs més cèntrics com a les entrades de les urbanitzacions més aïllades. Les dinou càmeres de seguretat s’han convertit en els autèntics ulls de la Policia Local a l’hora de combatre la delinqüència. Entre d’altres, han permès detenir lladres multireincidents, foragitar estafadors i contribuir a reduir fins a un 30% els delictes des de principis d’any. A més, les càmeres ja han registrat més de quatre milions de matrícules. Ara, com avança el cap de la policia, David Puertas, el seu sistema s’ampliarà per seguir cotxes sospitosos que voltin durant hores a les urbanitzacions.
Les càmeres de videovigilància de Platja d’Aro van entrar en funcionament a finals d’estiu. En una primera fase se’n van instal·lar catorze, sobretot als accessos de les urbanitzacions i zones més aïllades del municipi. N’hi ha per exemple a les entrades del Mas Nou, el Cim d’Aro, Politur, les Suredes o Els Pins.
Ja més endavant, a l’octubre, el mapa de videovigilància es va ampliar amb cinc càmeres més. Aquestes últimes es van situar a les zones més cèntriques de Platja d’Aro, com ara al llarg de l’avinguda s’Agaró (on es concentra la zona comercial).
D’ençà d’aleshores, els disposi?tius no han deixat d’enregistrar al llarg de les 24 hores del dia. A més de gravar la via pública, cada vegada que un cotxe hi passa per davant, els lectors que incorporen les càmeres en llegeixen la matrícula. Fins ara, ja se n’han abocades 4.294.191 al sistema.
El cap de la Policia Local, el sotsinspector David Puertas, explica que aquest registre és molt útil a l’hora d’atrapar lladres. I és que, en paral·lel, els agents també entren a la base de dades totes aquelles matrícules de cotxes coneguts per la policia. “Quan creuem la informació, podem saber si aquests vehicles estan voltant per Platja d’Aro”, explica David Puertas.

La reducció dels delictes
Per al cap de la Policia Local, no hi ha dubte que les dinou càmeres són efectives a l’hora de combatre la delinqüència. I això, sense deixar de banda que també tenen un clar component dissuasiu. “Estem dient als lladres que se’ls vigila”, explica Puertas.
Però a part d’això, el cap de la Policia Local de Platja d’Aro subratlla que els dispositius ajuden, i molt, a millorar la percepció de seguretat. Sobretot d’aquells qui viuen en zones i urbanitzacions més aïllades. “No hem d’oblidar que ara fa un parell ?d’anys vam patir molt amb els assalts violents”, concreta el sotsinspector.
Les últimes dades policials del municipi, de fet, ja recullen el paper que juguen les càmeres. Durant el primer trimestre del 2015, en comparació amb el mateix període de ?l’any passat, els delictes s’han reduït fins a un 30% (de 217 a 151) i les faltes en un 8% (de 136 a 125).
De tot aquest global, Puertas sobretot destaca la davallada de més de la meitat dels robatoris amb força (tant a comerços com a interior d’habitatge). En concret, s’ha passat de 86 a 40, cosa que traslladat en percentatges suposa un 53,49% ?menys. “Això dóna seguretat al veí de Platja d’Aro”, explica el cap de la Policia Local.
Dins el grup de delictes, destaquen també les reduccions dels furts (de 31 a 27) o dels robatoris a interior de vehicle (de 28 s’ha passat a 9). Per contra, però, a l’altra cara de la ?moneda s’hi troben els robatoris amb violència o intimidació i les faltes de furt. En tots dos casos, no hi ha hagut reducció, però tampoc augment.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.