Sant Feliu demana a Costes protegir dues zones de mar

Sant Feliu demana a Costes protegir dues zones de mar

 

Sant Feliu de Guíxol

Segons Informa El Punt Avui Les dues microreserves marines per preservar els fons i la biodiversitat al litoral de Sant Feliu de Guíxols estan pendents del vistiplau de les direccions generals de Medi Natural i Pesca de la Generalitat, adscrites al Departament d’Agricultura, Ramaderia i Pesca. El projecte local d’una reserva a la punta de Garbí va néixer el 2007, fins i tot vinculada a la de les illes Formigues, però la crisi va frustrar una iniciativa que hauria depès del pressupost del Ministeri de Medi Ambient.

El 2012, el govern local va donar un nou enfocament a la idea, i va plantejar a Costes assumir la gestió de dues zones marines per al bioconeixement (ZMB). Les dimensions són molt més reduïdes: 14,71 hectàrees de mirall d’aigua a llevant (cala Ametller) i 23,74 més a ponent (cala Vigatà i port Salvi).I Costes no hi veu problemes perquè a més són part del litoral protegit en la Xarxa Natura 2000.

Tot i així, el consistori ha negociat aquesta setmana el vistiplau de Medi Natural i estan pendents del parer de Pesca, malgrat el consens de la confraria local. Els dos informes favorables són necessaris perquè Costes tramiti una primera autorització d’ús per a quatre anys prorrogable. En el cas que calgués abalisar, hi hauria l’opció de estendre el permís a la modalitat de concessió.

L’alcalde, Joan Alfons Albó, explica que les ZMB estaran regides per un pla de gestió i una comissió amb pescadors, submarinistes i el sector nàutic. La vigilància s’assumiria des del municipi.

LA XIFRA

38,35
hectàrees
farien en total
les dues ZMB proposades
per Sant Feliu a les cales Ametller i Vigatà.

Polèmica per la pesca submarina

Entre els defensors de les ZMB hi ha les escoles de
submarinisme locals, que aquests dies estan molestes per la previsió d’un campionat de pesca submarina, el 10 de maig, entre Tossa i s’Agaró. L’alcalde ha demanat a Pesca que, com a mínim, no afecti les zones a protegir. Mentrestant, ha sorgit una campanya per prohibir concursos a tota la Costa Brava.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.