Platja d´Aro prohibeix anar sense samarreta fora de l´àmbit de la platja

L’Ajuntament vota avui al ple l’ordenança de civisme, que no permet tampoc el “balconing”
PLATJA D’ARO | Segons Informa Diari De Girona, el ple de l’Ajuntament de Castell-Platja d’Aro votarà avui la nova ordenança de Civisme i Convivència Ciutadana, que actualitza una norma del 1987 i que en principi superarà sense dificultats el tràmit de l’aprovació inicial. L’ordenança dóna eines a la policia per multar aquells comportaments que alteren l’ordre públic. Entre d’altres, incorpora sancions de fins a 750 euros per a pràctiques com el balconing, el fet d’orinar al carrer o pels que vagin despullats o sense samarreta fora de la platja o el passeig marítim. Fins ara, al municipi estava prohibit beure alcohol al carrer de les onze de la nit a les vuit del matí. Ara, amb aquesta nova norma, la prohibició s’estén a les 24 hores del dia. Les multes van dels 150 euros als 1.500 euros.
thumb
Al text, que actualitza l’ordenança de Bon Govern de 1987, es regulen tant les conductes al carrer, com temes relacionats amb l’ús de les platges, l’espai públic, el consum d’alcohol, els sorolls i les molèsties als veïns, entre d’altres. Algunes de les regulacions que inclou l’ordenança són, per exemple, la prohibició de practicar sexe als espais públics, dormir als cotxes, acampar a espais públics no autoritzats (tampoc es permet cuinar fora o treure taules i cadires), rentar-se o banyar-se a les fonts (o rentar estris o roba) o accedir a equipaments i espais públics tapat amb casc integral, mocador o passamuntanyes que impedeixin o dificultin la identificació i la comunicació visual. La policia local castigarà aquests comportaments amb sancions de 150 a 300 euros.
Altres pràctiques que també se sancionaran seran les juguesques al carrer, l’assetjament a menors al carrer -especialment per part d’altres grups de persones- (la multa és de fins a 1.500 euros), les pintades o la publicitat sonora.
Alguns dels aspectes nous que es recullen a la normativa són la prohibició d’orinar o escopir al carrer (de 150 a 300 euros). Les multes poden enfilar-se fins als 750 euros si aquesta pràctica es fa a prop de llocs catalogats o freqüentats de menors.
La vestimenta
També es preveuen sancions de 750 euros per als turistes que practiquin balconing o que llencin líquids o projectin feixos de llum des dels balcons dels establiments turístics o els pisos d’ús turístic. L’ajuntament, a més, considera que els titulars d’aquests establiments estan obligats a adoptar les mesures i els mitjans necessaris per evitar aquestes conductes.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.