Castell-Platja d’Aro sancionarà per més accions incíviques

Castell-Platja d’Aro sancionarà per més accions incíviques

 

Platja d'Aro. Comerc

Segons Informa El Punt Avui El ple de Castell-Platja d’Aro ha aprovat la nova ordenança de civisme i convivència ciutadana, que actualitza l’antiga norma de bon govern (1987) i dóna més eines a la policia per sancionar comportaments que alteren l’ordre públic. Entre d’altres, incorpora sancions de fins a 750 euros per a pràctiques com el balconing, el fet d’orinar, escopir al carrer, o anar despullat o sense samarreta fora de la platja o el passeig marítim. Fins ara, al municipi estava prohibit beure alcohol al carrer de les 23 h fins a les 8 del matí. Ara, amb aquesta nova norma, la prohibició s’estén a la resta del dia, amb multes que oscil·len entre els 150 i 1.500 euros.

Al text es regulen tant les conductes al carrer, com temes relacionats amb l’ús de les platges, l’espai públic, el consum d’alcohol, els sorolls i les molèsties als veïns, entre d’altres. Algunes de les regulacions que inclou l’ordenança són, per exemple, la prohibició de practicar sexe als espais públics, dormir als cotxes, acampar en espais públics no autoritzats –tampoc es permet cuinar fora o treure taules i cadires–, rentar-se a les fonts o accedir a equipaments i espais públics tapat amb casc integral, mocador o passamuntanyes. La Policia Local castigarà aquests comportaments amb sancions que poden anar dels 150 als 300 euros.

Altres pràctiques que també se sancionaran seran les juguesques al carrer, l’assetjament a menors al carrer, les pintades en parets o mobiliari urbà i la publicitat sonora.El municipi fa anys que ja havia redactat una ordenança on regulava la venta i consum d’alcohol al carrer, que ara queda derogada perquè tot el que fa referència al consum d’alcohol s’inclou en aquesta nova ordenança.. S’ha intentat evitar, especialment, que grups de joves facin ‘botelló’ a primera hora de la nit.L’estiu passat la Policia Local de Platja d’Aro va intensificar la lluita contra el consum d’alcohol al carrer, per evitar que grups de joves fessin ‘botelló’ a la via pública o bé a la platja. Només en un mes i mig, els agents han arribat a interposar 282 denúncies per aquesta infracció. En comparació amb l’any anterior, això suposa un augment del 352% (aleshores, se’n portaven 80). Els denunciats s’enfronten a multes que s’estenen des dels 150 als 1.000 euros.Aquesta nova ordenança no només regula aquest aspecte sinó que també prohibeix, per exemple, que els clients treguin les begudes fora dels locals, la publicitat de promocions com el ‘2×1’, el ‘Happyhour’ o la barra lliure i prohibeix la venta d’alcohol a les botigues de les 23h a les 8h del matí.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.