Una mateixa falta, dues sancions

Una mateixa falta, dues sancions

 

VGR025BE001185539.jpg

Segons Informa Diari De Girona El president de la Junta de Personal de l’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols, i delegat sindical de CCOO, José Luis Sánchez, ve denunciant una persecució per part del govern des que el passat mes d’octubre va demanar informació sobre la promoció interna d’una treballadora municipal i, alhora, delegada d’UGT. En aquest temps, ha estat objecte d’un expedient disciplinari per un incident en una assemblea de treballadors d’UGT, i pel qual ha estat sancionat a set dies sense feina ni sou. Per la mateixa infracció, “lleugera incorrecció envers als companys”, un membre de la brigada ha estat amonestat. Una diferència de condemnes, en perjudici de Sánchez, que el reafirma en la persecució que denuncia i per la qual considera “injusta” la seva sanció.
El càstig al membre de la brigada -l’amonestació- la va determinar el secretari de la corporació ja que ell fou l’instructor de l’expedient disciplinari, el qual es va obrir el passat 13 de març i es va tancar el 20 de març. El secretari considera que el comportament d’aquest treballador consistia en una “infracció lleu de lleugera incorreció envers als companys”, una falta prevista en l’article 242 de lregalment del personal al servei de les entitats locals”.
Entre les diverses sancions que se li podia aplicar per la infracció, l’instructor de l’expedient considera que pertoca una amonestació, un toc d’avís segons Sánchez, sense que comporti cap més perjudici. L’expedient es va tancar definitivament aquest dimarts ja que el denunciat no va presentar cap al·legació a la sanció proposada.
La lleugera incorrecció contra els companys que va realitzar aquest membre de la brigada es va produir el 27 de febrer en un bar de Sant Feliu mentre esmorzaven. Segons van declarar els dos denunciants, membres també de la brigada, l’acusat va increpar un membre de l’Ajuntament de Calonge, va llançar taps de suro contra ells i a un li va dir que “tu eres un drogadicto de mierda”.

Sospites de CCOO
José Luis Sánchez entén que, si la sanció per aquest comportament és una amonestació, es produeix una “injustícia” respecte dels set dies sense fou i de feina que va determinar l’instructor del seu cas. En aquest sentit, els membres d’UGT que el van denunciar van afirmar que havia dit a un: “Te parto la cara”. El sindicalista de CCOO sempre ha negat aquest extrem i recorda que l’incident en què ell va prendre part es va produir fora del seu horari laboral, cosa que no és el cas del d’aquest membre de la brigada.
El president de la Junta de Personal també troba sospitós que el seu instructor fos extern a l’Ajuntament -el cap de la Policia Local de Banyoles-, mentre que el del membre de la brigada sancionat va ser el secretari. En aquest sentit, ha apuntat que el treballador municipal suspès amb una amonestació es troba a l’entorn de CiU. Quant al tema de l’instructor, ha recordat que al seu germà Antoni, també delegat de CCOO, li van obrir un expedient disciplinari per un altre fet i que l’instructor fou un altre cap de la Policia Local, en aquest cas de Pineda de Mar.

Diferent gravetat
Fonts de l’Ajuntament han respost que, si bé la falta lleu és la mateixa, no ho és la gravetat, atribuint-ne més a les paraules de José Luis Sánchez que no pas a dir “drogadicto de mierda”. Les fonts també diferencien que l’incident del president de la Junta de Personal va tenir lloc en una assemblea d’UGT, mentre que la del membre de la brigada es relaciona més amb bromes pesades entre companys de la brigada.
Quant als instructors, les fonts de l’Ajuntament apunten que la infracció de Sánchez representava més gravetat ja que es podia considerar una amenaça i, a més, era ell ocupava el càrrec de president de la Ruta. Les fonts municipals neguen que hi hagués cap indicació política sobre el procediment al membre de la brigada.
Sánchez està pendent de l’aplicació de la pena, però anuncia que el seu sindicat la portarà al contenciós administratiu.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.