L’Arxiu Municipal de Sant Feliu de Guíxols publica el llibre de fotografies antigues “Sant Feliu de Guíxols desaparegut”

L’Arxiu Municipal de Sant Feliu de Guíxols publica el llibre de fotografies antigues “Sant Feliu de Guíxols desaparegut”

 

PORTADA1

L’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols i l’Editorial Efadós presenten el proper dissabte 11 d’abril, a les 12h a la sala Abat Panyellas del Monestir de Sant Feliu de Guíxols el llibre Sant Feliu de Guíxols desaparegut, dels tècnics de l’Arxiu Municipal M. Àngels Suquet Fontana, Marc Auladell Agulló I Josep Auladell Payró. L’acte comptarà amb la presència de l’Il·lm. Alcalde de Sant Feliu, Joan Alfons Albó, i dels autors.
Les fotografies del llibre Sant Feliu de Guíxols desaparegut, realitzades entre el 1880 i el 1986, mostren un Sant Feliu que ja no podem veure. Són com petites finestres al passat que ens permeten contemplar retalls d’indrets i d’elements característics dels municipi que han experimentat nombrosos canvis o que han deixat d’existir. Un recull visual d’un Sant Feliu diferent que despertarà el record dels lectors i els descobrirà paisatges i escenes inèdits.
Aquesta novetat ha estat coeditada per l’Editoral Efadós i l’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols. Es tracta de la darrera col·laboració entre ambdues parts, de la qual n’han sortit altres llibres de fotografia amb gran acceptació del públic com Costa Brava panoràmica i Costa Brava. Història en relleu, realitzats també per l’Arxiu Municipal de Sant Feliu de Guíxols i editats respectivament els anys 2010 i 2011. Durant l’acte es farà un recordatori especial al Sr. Joaquim Molas, autor del pròleg, amb motiu del seu recent traspàs; el Sr. Molas, reconegut filòleg i historiador de la llengua catalana, passava des de feia molts anys llargues temporades a Sant Feliu, ciutat per la qual sentia una gran estimació.
Tot i que la presentació oficial es farà el dia 11 d’abril, el llibre ja es troba a les llibreries, papereries i quioscos del municipi, com a novetat destacada per Sant Jordi.
L’obra Sant Feliu de Guíxols desaparegut forma part de la col·lecció Catalunya Desapareguda que ja compta amb altres títols al mercat: Vic, Olot, Vilanova i la Geltrú, Manresa, Palamós, Sant Boi de Llobregat i Olesa de Montserrat. Conjuntament amb la publicació del llibre que fa referència a Sant Feliu, sortiran al mercat altres títols com Barcelona, Poblenou, Igualada i Gavà.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.