Exercici d’evacuació i acollida a l’Institut Ridaura

Exercici d’evacuació i acollida a l’Institut Ridaura

 

9cd07b1794d67ed43b06fb93a7efc3ad_L

Amb la participació de Protecció Civil, Policia Local i Creu Roja

El dijous 26 de març, l’Institut Riadura de Castell d’Aro va acollir un exercici d’evacuació. L’escenari imaginari eren unes inundacions que afectaven el centre educatiu, situat a prop del riu, i amb 450 alumnes. Des de l’institut calia comunicar amb el telèfon d’emergències 112 i amb la Policia Local de Castell-Platja d’Aro, que alhora avisava a l’Associació de Voluntaris Protecció Civil (AVPC) del municipi per fer una acollida temporal a la Sala Polivalent de Castell d’Aro, a uns 15 minuts a peu.

També a la Creu Roja d’àmbit local va participar en l’organització de l’acollida i sobretot transportant dels joves que no puguin caminar. L’evacuació es va fer per aules (20 classes) amb els seus professors. En l’exercici no es van simular ni ferits ni situacions d’atacs d’angoixa.

A l’entrada de la Sala Polivalent hi havia instal·lada la Unitat Mòbil de Protecció Civil (UMOPC) on es distribuïa material informatiu sobre inundacions. Tot seguit. s’hi va impartir una xerrada de sensibilització sobre el mateix simulacre, els principals riscos de Catalunya, i mesures d’autoprotecció (evacuació o confinament). A continuació, els alumnes van retornar a l’institut amb visita prèvia a la UMOPC.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.