Alerten d’un matrimoni que s’allotja en hotels sense pagar

Alerten d’un matrimoni que s’allotja en hotels sense pagar

 

Sant Fekliu de Guíxo

Segons Informa El Punt Avui L’aparent bon tracte i l’amabilitat és la carta per la qual aposta un matrimoni del sud de l’Estat francès que, en menys de dos mesos, ha deixat a deure la factura en quatre establiments de les comarques gironines on ha estat allotjat. L’Associació d’Hostaleria, Turisme i Restauració de Girona alerta d’aquesta situació per intentar evitar que continuïn causant un perjudici en més negocis. El president de l’entitat, Josep Carreras, va rebre la trucada aquesta setmana de la directora d’una pensió situada al centre històric de la capital gironina on aquests clients van fer una estada de nou dies i van marxar sense abonar uns 700 euros. Quan hi van arribar, el seu propòsit era quedar-s’hi un parell o tres de nits. Passat aquest temps, però, van comentar que tenien el cotxe a arreglar i van anar allargant cada vegada una jornada més. Les responsables de la pensió, estranyades finalment per la situació, els van preguntar pel vehicle i la parella els va explicar que ja el tenien reparat, si bé estaven esperant una documentació.

En arribar el novè dia sense que haguessin pagat res, els van demanar l’abonament del deute. Van dir que no duien diners al damunt i que n’anaven a treure al caixer. Per evitar llavors que marxessin i fugissin, els van sol·licitar un document personal com a garantia. Tots dos van aportar el carnet de conduir i, com tot feia sospitar, ja no van tornar. En haver deixat els permisos de circulació, en la denúncia que els afectats van presentar als Mossos d’Esquadra hi van poder adjuntar els dos documents. El matrimoni té uns 60 anys, estan jubilats i en ocasions relaten que tenen un fill al Japó que els deia que anessin a viure allà, però que a ells no els agrada el món oriental. Insisteixen que els encanten les comarques gironines, el seu clima i que estan en tràmits per comprar un immoble a la demarcació.

A Girona mateix, precisament, també tenen pendent de liquidar 750 euros en un hotel del centre en el qual van entrar el 2 de març i l’última nit en la què hi van dormir va ser la del 9. Van marxar voluntàriament i hi van deixar com a dipòsit el seu vehicle i l’equipatge com a garantia que pagarien. L’amo encara no ha denunciat formalment el cas perquè sempre intenten donar un marge de confiança, si bé considera que aquest ja comença a ser abusiu.

Abans de fer parada a Girona, van estar 9 dies en un hotel de Cassà de la Selva, on van deixar a deure 1.400 euros. A part d’esmorzar-hi i dormir-hi, sopaven al restaurant. Van argumentar que havien comprat un pis a la zona, però que s’instal·larien uns dies a l’hotel perquè els faltava la cèdula d’habitabilitat i els serveis d’aigua i llum. Arran de l’impagament, per aquest cas van estar fins i tot en dependències policials. Al cap de pocs dies, però, van posar de nou en pràctica un modus operandi similar. Aquesta vegada, l’hotel estafat és de Sant Feliu de Guíxols, on van estar una desena de dies.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.