Platja d’Aro pot expropiar punta Prima bé de preu

Platja d’Aro pot expropiar punta Prima bé de preu

 

http://www.elpunt.cat

Segons Informa El Punt Avui El Tribunal Suprem ha desestimat el recurs de cassació pel qual la propietat de 17.516 metres quadrats no urbanitzables de la finca de punta Prima –la pineda situada entre la marina Port d’Aro i la platja de sa Conca– reclamava al consistori 4,45 milions per l’expropiació de la parcel·la. El municipi oferia només els 34.024 euros fixats pel jurat d’expropiació de Catalunya, tenint en compte que es tractava de sòl rural, tot i que amb un alt valor paisatgístic.

Els amos de la finca, la mercantil S’Agaró SA, van dur el contenciós al Tribunal Superior, que no els va donar la raó, i posteriorment al Suprem, que recorda que la parcel·la ja figurava com a no urbanitzable en el pla general del 1997 i més tard també va ser inclosa, el 2005, en el pla director urbanístic del sistema costaner com a sòl a protegir, on només s’admeten l’agricultura, la ramaderia, l’explotació forestal i habitatges vinculats a aquests usos.

Pel regidor d’Urbanisme, Josep Maria Solé, la sentència és una “notícia molt important perquè allibera el municipi d’una gran espasa de Dàmocles” que, en cas d’haver estat adversa, hauria limitat les possibilitats de fer inversions. També en l’àmbit del Pinell, encara resta pendent la sentència per l’expropiació de l’antic càmping, però l’edil avança que tenen ofertes pels terrenys edificables que compensarien la despesa.

Un escull menys per a l’auditori a la masia Bas

El desenllaç favorable al consistori en el litigi per l’expropiació de punta Prima ha animat el govern local, de CiU i el PP, a reactivar el projecte d’un auditori apte per fer tant de teatre com de palau de congressos. En el ple de dimecres van aprovar –amb el suport d’ERC i l’oposició del PSC i ICV– una partida de 500.000 euros per al projecte constructiu. Però la novetat principal és que CiU recupera la idea d’aixecar-lo al centre del municipi, en l’actual esplanada de pàrquing de la masia Bas, on cada setmana para el mercat ambulant. Per l’alcalde, Joan Giraut, és més positiu que l’equipament estigui al centre, a tocar del pavelló. Però el PSC i ICV el preferien al litoral, tocant al Port d’Aro.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.