El govern de Platja d´Aro vol ubicar l´auditori al costat de la biblioteca

El govern de Platja d´Aro vol ubicar l´auditori al costat de la biblioteca

 

JGR017BE001202002.jpg

Segons Informa Diari De Girona L’Ajuntament de Castell-Platja d’Aro encarregarà la redacció del projecte d’un auditori-palau de congressos-teatre al costat de la Masia Bas i de la biblioteca, a la part de l’aparcament que acull el mercat setmanal de Platja d’Aro que limita amb l’avinguda de Castell d’Aro i la de Fanals. D’aquesta manera, el govern local (CiU i PP) descarta l’opció que s’havia tingut en compte darrerament, que era al Port d’Aro. La licitació de la redacció del projecte s’ha pressupostat en 500.000 euros, import que en principi ha de rebaixar-se en les ofertes dels aspirants.

L’alcalde, Joan Giraut (CiU), ha defensat aquesta ubicació (en detriment del Port d’Aro, per la qual apostaven el PSC i Iniciativa) per la seva proximitat amb el centre i perquè a tocar hi té l’actual palau de congressos que, en la recerca del turisme de convencions i congressos, podria esdevenir un equipament complementari a l’auditori, acollint per exemple fires. Una situació similar, ha precisat Giraut, a la que hi ha a Girona amb l’auditori i el Palau Firal.

El batlle ha afegit que l’equipament, a més del sector d’aparcament citat, també podria agafar part de la zona verda que té al costat. L’obra implicaria fer un aparcament soterrat per no perdre places, mentre que el mercat setmanal s’hauria de reubicar, desplaçant-ne part cap als terrenys que hi ha al darrere de la Masia Bas i de la biblioteca.

Aquesta ubicació té el vistiplau de la regidora d’ERC, Estel Rodríguez, que considera que l’equipament és “una prioritat de primer ordre”. Per la republicana, el projecte de l’auditori s’ha de desenvolupar al més aviat possible: “És un projecte molt interessant que s’ha de fer ja per revitalitzar el municipi”.

PSC i Iniciativa apostaven per una ubicació a primera línia de mar, en el projecte d’ampliació del Port d’Aro. Però amb el que estan totalment en desacord és amb el procés que ha dut a terme el govern. Segons el portaveu socialista Maurici Jiménez, no es van assabentar de la nova ubicació per la qual aposta el govern fins divendres passat. Una localització que entén que s’hauria d’haver consensuat abans amb els sectors més importants del municipi. Tampoc comprèn que ara es vulgui licitar la redacció del projecte quan falten dos mesos per a les eleccions municipals “sense saber qui ho haurà de gestionar”, en cas que hi hagi un canvi de govern. I considera que “es comença l’obra per la teulada” ja que tampoc hi ha un debat sobre la gestió de l’equipament: si serà externa o la farà el mateix Ajuntament. Pedro Torres (ICV) hauria apostat per fer un procés participatiu al municipi abans de prendre la decisió d’on col·locar aquest auditori.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.