PREMI PER A L’ESCOLA L’ESTACIÓ DE SFG

PREMI PER A L’ESCOLA L’ESTACIÓ DE SFG

 

ESTACIÓ-WEB

Segons Informa Radio Sant Feliu L’escola Estació va rebre en el  World Trade Center de Barcelona amb la presència de la Consellera Irene Rigau, el tercer premi dels Mobile Learning Awards  que va comptar amb reconeguts experts i representants de l’àmbit universitari i empresarial en el sector TIC Educació així com organitzadors del Mobile Congrés que durant aquesta setmana se celebra a Barcelona.
El centre educatiu ganxó ha apostat des d’un principi en l’ús dels dispositius mòbils en les diferents àrees curriculars. De fet des de la 1era edició del Mobile Learnig Awards ha presentat diferents experiències educatives cada any que han estat aplicades en el cicle inicial d’aquesta escola.
El primer any va presentar una activitat musical on vam quedar finalistes, el segon  van fer dibuixos animats amb els mòbils, i aquest any han fet una activitat en realitat augmentada, concretament amb Aurasma.
L’escola l’Estació de Sant Feliu de Guíxols, com el seu nom indica, està ubicada en l’antiga estació del poble, i sempre ha estat plena de fotos antigues. Arrel d’això va sorgir la idea de fer una exposició de fotos antigues dels edificis i indrets més importants de Sant Feliu per tal que els alumnes n’aprenguessin la seva història i que ells poguessin fer com de guies turístics desplaçant-se a aquests llocs que encara hi són avui en dia i gravessin uns vídeos fent una petita explicació del lloc. Amb l’aplicació  gratuïta Aurasma vinculen la fotografia antiga a un video que ells han enregistrat, de manera que quan s’enfoca el teu dispositiu mòbil a la fotografia s’obre el video que s’ha enregistrat.
L’exposició que es pot contemplar en el vestíbul de l’escola ha estat oberta als pares dels alumnes. Tant pares com alumnes estan satisfets de l’activitat i en veure el resultat del funcionament de la realitat augmentada diuen que “és màgia”.
Tots aquests enregistraments i creacions d’Aurasmes els han fet els alumnes de cicle Inicial de l’escola amb la guia de les mestres Isabel Ventura i Patti Porcile, que destaquen que els alumnes amb només sis o set any demostren una capacitat innata en el maneig dels dispositius mòbils  “creiem que hem d’aprofitar tot aquest potencial que ofereixen aquestes eines per tal d’innovar la nostra manera d’ensenyar i canviar el rol dins l’aula”.
“Flippedtheclassroom”, o  bé “ els dispositius mòbils són eines per aprendre anywhere, anytimeandanyway”,  són maneres innovadores de captar l’atenció dels alumnes per tal de crear noves experiències educatives aprofitant les eines que tenen al seu abast des de molt petits atès que són nadius digitals.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.