Presó incondicional per al jove guixolenc i els altres detinguts per gihadisme

El titular del jutjat central número 1 de l’Audiencia Nacional, Santiago Pedraz, va ordenar ahir presó incondicional sense fiança per als quatre detinguts dimarts en el marc de l’anomenada operació Jardí, entre ells un guixolenc de 21 anys. A instància de la fiscal Dolores Delgado, i després de prendre’ls declaració al matí, el jutge els va acusar d’un delicte de pertinença a organització terrorista i de tasques de proselitisme i adoctrinament a través de les xarxes socials, especialment Facebook. El sumari del cas es manté sota secret.

Als dos arrestats a Melilla, la investigació els situa com a autors d’una comunitat virtual que duia el nom de Mujahidins els Guerrers d’Al·là –actualment desactivada– i els cusa de gestionar un grup del programa de missatgeria instantània WhatsApp que suposadament servia per a la captació i reclutament de nous adeptes a l’organització terrorista Estat Islàmic (EI), també coneguda com a DAESH en les seves sigles en àrab.

La comunitat, on es difonien vídeos que feien apologia de pràctiques terroristes com ara el martiri, va arribar a tenir més d’un miler de seguidors, molts dels quals de punts de l’Estat amb elevats índexs de radicalització islamista. I la Guàrdia Civil cerca ara indicis que puguin esclarir la connexió del jove de Sant Feliu i l’altre detingut a Catalunya, al municipi barceloní de Sant Vicenç dels Horts amb els autors del portal. El contingut dels ordinadors domèstics i els telèfons mòbils seran clau per analitzar quines relacions mantenien i els possibles contactes comuns.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.