Can Cornetes de s’Agaró va a terra, malgrat el retard

Can Cornetes de s’Agaró va a terra, malgrat el retard

 

http://www.elpunt.cat

Segons Informa El Punt Avui L’edifici de l’antic bar de Can Cornetes, a l’avinguda de Platja d’Aro de s’Agaró, ja és història. Ahir al matí una retroexcavadora va completar els treballs d’enderroc, que en principi encara continuaran avui amb la retirada de runa. L’actuació, tot i les fortes ratxes de vent del matí, va tirar endavant i els operaris de l’empresa Massachs van haver de ruixar amb aigua de camions cisterna la zona, per contenir la polseguera. Els treballs van fer tallar al trànsit la carretera per minimitzar els riscos, ja que la façana era a escassa distància del carril en sentit a Sant Feliu. Per avui, però, la previsió és que no hi hagi afectacions.

El primer permís d’enderroc pactat amb la propietat establia el 15 d’octubre com a data límit per executar-lo, però la detecció d’uralita als teulats va imposar l’adopció de mesures especials per retirar el material. La darrera data acordada va ser la primera quinzena de gener, però el tinent d’alcalde de Planificació Urbanística, Josep Maria Solé, va explicar que el darrer entrebanc de l’obra ha estat l’endarreriment de l’empresa Telefónica en la retirada de la línia telefònica que discorria entre dos pals a banda i banda de la façana. El cost de la demolició ha anat a càrrec dels propietaris de la finca, que podran edificar un nou edifici en la part de la parcel·la no afectada com a nova vorera i carril d’aparcaments.

La urbanització de la vorera, aviat

Un cop finalitzi la retirada de la runa, el consistori podrà iniciar els treballs per urbanitzar el tram de vorera i asfaltatge per eixamplar la calçada, amb el guany d’algunes places d’aparcament. En aquest cas, el municipi sí que assumirà el cost de l’actuació, amb una partida pressupostària de 27.000 euros que fa mesos que tenen reservada.

Amb l’evolució urbanística de tot el tram de l’avinguda Platja d’Aro, l’edifici de Can Cornetes havia esdevingut un queixal que tallava la continuïtat de la vorera de ponent. L’anomalia, que amoïnava molts comerciants, ara, es resoldrà, tot i la desaparició d’un dels vestigis de la història del nucli. Solé també avança que les obres d’urbanització de la zona del pla Oest de Sant Pol agafaran embranzida abans d’estiu.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.