L’Agrupació Sardanista guanya per 2n cop el 1r premi d’edició de llibrets d’aplecs

L’Agrupació Sardanista guanya per 2n cop el 1r premi d’edició de llibrets d’aplecs

 

llibretsardana

L’Agrupació Amics de la Sardana de Sant Feliu de Guíxols ha obtingut el Primer Premi per l’edició del llibre editat en ocasió del 27è Aplec de la Sardana (és a dir el corresponent a l’any 2014). El concedeix l’ Agrupació d’Aplecs Sardanistes de les Comarques Gironines. Cada any per l’aplec de la Sardana de Sant Feliu de Guíxols edita un llibret que fa arribar a moltes persones interessades en el món de la dansa, la música i, en general, la cultura catalanes. Tots ells han contribuït a augmentar-ne el prestigi que ha estat reconegut en les darreres edicions amb diferents premis de l’Agrupació d’Aplecs de les Comarques Gironines. Aquest mateix primer premi també va correspondre per l’edició del llibret de l’anterior 26è Aplec de la Sardana, el de l’any 2013.

Els escrits que s’hi publiquen són molt diversos, des de ressenyes històriques fins a escrits d’encoratjament, des de recordances o referències a actes sardanístics recents fins a poesies i inclús dibuixos infantils. Tampoc hi manquen mai en les primeres pàgines les presentacions i benvingudes institucionals de l’Ajuntament –Alcalde i Regidors -, que el patrocina, i dels presidents de les diferents institucions que hi donen suport:  Diputació de Girona, Agrupació d’Aplecs Sardanistes de les Comarques Gironines, Confederació Sardanista de Catalunya, i d’altres personalitats.
S’afegeixen cada any noves col·laboracions de persones de renom dins de la cultura catalana disposades a enviar algun escrit que faci referència a la dansa nacional de Catalunya. En el llibret de l’any passat, per exemple, hi va col·laborar el poeta Narcís Comadira, i en anteriors hi havia l’escriptora Maria Mercè Roca, de Joan Vidal Gayolà, Lluís Albert (nebot de Víctor Català) o Joan Domènech Moner.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.