CAN CORNETES, A PUNT D’ENDERROC

CAN CORNETES, A PUNT D’ENDERROC

 

CORNETAS-WEB

Segons Informa Radio Sant fEliu L’edifici de S’Agaró on s’ubicava la taverna de Can Cornetes està a punt de ser enderrocat per continuar el nou traçat de la voravia per a la qual l’edifici suposa un obstacle. El seu enderroc no està essent senzill atès que entre la propietat i l’Ajuntament s’han hagut d’arribar a acords que per diverses raons s’havien complicat. Hi havia dues dates límit que el regidor de Planificació Urbanística de l’ajuntament de Castell-Platja d’Aro, Josep M. Solé havia anunciat com són les del 15 d’octubre i la del 15 de gener però l’edifici continua dempeus amb el seu aspecte ruïnós.
El regidor havia declarat a El Punt Avui, referint-se a la dificultat d’entesa entre ajuntament i propietaris, que es tracta d’una d’una propietat fragmentada amb els familiars dispersos i amb llogaters que són també del nucli familiar propietari. “No hi havia cap idea clara de com resoldre la situació perquè hi havia el risc gran que l’Ajuntament hagués d’acabar pagant molts diners”, i que la solució s’ha basat en “la combinació de rigor urbanístic i voluntat d’entesa”. En primer terme es volia fer a través de l’obertura de l’expedient de ruïna, però no van acabar progressant mai i s’ha resolt mitjançant un expedient de ruïna econòmica.
El rotatiu també publicava que la demolició anirà totalment a càrrec dels titulars de la finca, que conservaran la part del darrere no afectada pel traçat de la vorera i el cordó de places d’aparcament de la calçada. Tot i això, el consistori té reservada una partida de 27. 000 euros per urbanitzar el nou tram de la voravia i asfaltar la secció de calçada que quedarà lliure.
Aquesta taverna fou cau de trobada dels pagesos que conreaven els camps d’aquell àmbit, dels passants, transportistes, carreters i tota mena de gent dels oficis que hi feien l’esmorzar, el carajillo, la barreja, el vermut o la partida de cartes. Era un local que tot i que pertanyia a Castell-Platja d’Aro, també era patrimoni de tota la comarca, com altres tants que deixen pas a noves iniciatives com els Magatzems Vall que ja han tancat portes així com el Bar Chic, de Sant Feliu, l’edifici del qual s’incorpora al futur hotel Elke.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.