HUMANA INFORMA DE L’APORTACIÓ DE SFG

HUMANA INFORMA DE L’APORTACIÓ DE SFG

 

HUMANA-WEB

Segons Informa Radio Sant Feliu Els veïns de Sant Feliu de Guíxols van reciclar durant l’any passat 21.589 kilograms de roba i calçat usats als nou contenidors que l’organització no governamental per al desenvolupament (ONGD) Humana Fundación Pueblo para Pueblo té instal·lats al municipi. Aquesta quantitat representa un lleuger descens respecte a la xifra obtinguda l’any anterior (23.059 kg).
La Fundació assumeix la gestió de la roba usada des de fa 17 anys (la col·laboració es va iniciar el 1997) i ambdues parts van signar una renovació del conveni el 2013 on varen consensuar una ampliació dels contenidors distribuïts que passen de 9 a 14 unitats.
Segons la fundació, “des de l’inici de la seva activitat a Catalunya fa gairebé 30 anys, l’objectiu d’Humana ha sigut gestionar de manera eficaç les donacions de roba usada i incentivar-ne un consum responsable que pretén reduir de forma efectiva la generació primària total de residus de Catalunya, incrementar el coneixement entre la població de l’oferta existent de productes reutilitzables o de segona mà, i fomentar l’allargament de la vida útil dels productes”.
A Catalunya, Humana disposa de 1.362 contenidors per a la roba usada que l’any passat van recollir 4.100 tones de tèxtil usat. A Espanya, la Fundació té 5.200 contenidors que anualment recullen al voltant de 18.000 tones de roba, té en l’actualitat 148 treballadors i 450 a tot Espanya i els recursos obtinguts amb la gestió del tèxtil fan possibles els programes d’ajuda social i sensibilització al territori més proper i de cooperació al desenvolupament als països del Sud.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.