Els guixolencs reciclen 21 tones de roba al 2014

Els guixolencs reciclen 21 tones de roba al 2014

 

http://www.elpunt.cat

Segons Informa El Punt Avui Els veïns de Sant Feliu de Guíxols van reciclar durant l’any passat 21.589 quilograms de roba i calçat usats als nou contenidors que l’organització no governamental (ONG) Humana Fundación Pueblo para Pueblo té instal·lats al municipi. La xifra representa un lleuger descens respecte a la xifra obtinguda l’any anterior (23.059 kg). Però la responsable de recollida d’Humana a Catalunya, Mariana Franzon, destaca el seu valor: “Estem molt agraïts als veïns perquè diàriament expressen la seva solidaritat amb la donació de roba i contribueixen a la protecció del medi ambient.”

El mes de novembre passat, l’Ajuntament i l’ONG van consensuar l’ampliació de la xarxa de recollida selectiva de roba usada amb l’objectiu de facilitar-ne la donació als veïns. El número de contenidors on hi poden dipositar la roba que ja no els serveix passa de 9 a dues. La Fundació hi assumeix la gestió de la roba usada des del 1997 i la col·laboració es va renovar el 2013.

La reutilització i el reciclatge tèxtil contribueixen a reduir, en part, els residus generats pels ciutadans, a més de donar una segona vida a una roba que d’altra manera aniria a parar a l’abocador per ser incinerada (cada quilo de roba reutilitzada i no incinerada evita l’emissió de 3,17 kg de CO2, segons dades de la Comissió Europea). La recollida de roba és un servei gratuït per al municipi i implica un estalvi en les despeses de recollida i eliminació de residus urbans.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Verificació (no es una màquina) * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.